Најновије

ТУРСКА ВОЈСКА ДОПРЕМА ОПАСНО ОРУЖЈЕ У СЕВЕРНУ ХАМУ И ИДЛИБ: Ово може постати највећа ноћна мора за сиријске снаге! (ВИДЕО)

Турска војска је распоредила додатне трупе и опрему, укључујући и систем за откривање минобацача, на свом главном осматрачком месту у северозападном делу Хаме.

Турска војска (Фото: Јутјуб)

- Турски конвој је ушао са подручја Кирбет ал-Јуза, кроз рурални Идлиб, и упутио се на осматрачницу у Шер ал-Магару, која је недавно била опкољена Асадовим снагама са западне стране – наводи се у извештајима.

Про-опозициони извор је такође објавио фотографије турског војног конвоја, укључујући и једно оклопно пешадијско возило Отокар Кобра II (ИМВ) опремљено “Серхат II” радарима.

“Серхат II” је систем за детекцију минобацача који је произведен у турској војној компанији АСЕЛСАН. Систем пружа покривеност на 360 степени и има домет детекције од 6 км. Турска осматрачница у Шер ал-Магару била је мета минобацачких напада два пута у мају. Првим нападом, који се догодио 4. маја, повређена су двојица припадника турске војске.

Опозициони активисти окривили су Сиријску арапску војску (САА) за оба минобацачка напада. Међутим, ове оптужбе нису званично усвојене од стране Министарства одбране Турске, које још нису идентификовале нападаче. Примена система за детекцију минобацача показује да турска војска ради на утврђивању извора ватре, а у неким случајевима чак и узврати истом.

Погледајте ОВДЕ шта то Иранци раде на ирачко-сиријској граници.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА