Најновије

ЧОВЕК КОГА СЕ ПЛАШИ И САМ ТРАМП, ПРОЗВАО С. КОРЕЈУ: Они крше резолуцију УН о ракетним пробама, санкције остају док се не опамете!

Саветник за националну безбедност америчког председника Џон Болтон изјавио је данас да "нема сумње" да је Северна Кореја прекршила резолуције УН недавно изведеним ракетним пробама, и поручио да санкције морају да остану на снази.

"Резолуције Савета безбедности УН забрањују лансирање било каквих балистичких ракета", рекао је Болтон на округлом столу у Токију, уочи четвородневне државне посете председника САД доналда Трампа Јапану, преноси Ројтерс.

Болтон је, међутим, рекао да су САД спремне да наставе разговоре са Северном Корејом у било ком тренутку.

Он је додао да је став Вашингтона о денуклеаризацији Северне Кореје конзистентан и поручио да би требало зауставити понављање "обрасца неуспеха" да се Северна Кореја отараси нуклеарног орузја, наводи АП.

Болтон је рекао да је Северна Кореја 4. и 9. маја тестирала балистичке ракете кратког домета, прекинувши тако паузу у лансирањима ракета, која је трајала од краја 2017. године.

Саветник за националну безбедност америчког председника признао је да САД нису "много тога чуле од Северне Кореје" од састанка Трампа и севернокорејског лидера Ким Џонг Уна у Ханоју.

Очекује се да ће Трампова посета Јапану у великој мери указати на његове блиске односе с јапанским премијером Шинзом Абеом, који је спреман да учесвује на самиту с Кимом без икаквих предуслова.

Болтон је рекао да подржава евентуални самит Абеа и Кима као додатни подстрек у уклањању ракетних и нуклеарних претњи Северне Кореје.

Американци су почели да граде своју прву атомску стратешку подморницу класе „Колумбија“. Прочитајте ОВДЕ све детаље.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА