Најновије

МИСТЕРИЈА ТУТАНКАМОН: Ево зашто је мумифициран с уздигнутим пенисом, а сад се открило и да је његов накит ванземаљског порекла!

Научници су коначно открили зашто је фараон Тутанкамон мумифициран с уздигнутим пенисом, сад се открило и да је његов накит ванземаљског порекла!

Тутанкамонов саркофаг (Фото: Јутјуб)

Анализом материјала утврђено је присуство реидита, веома ретког минерала који је могао настати само приликом удара метеора.

Пре пет година откривена је велика загонетка, зашто је на мумифицираном телу египатског фараона Тутанкамона пенис стајао у уздигнутом положају? По томе је Тутанкамон био изузетак, није познато да је постојала и једна друга мумија с таквим 'детаљем'.

Пенис спречио верску револуцију

Научници су и томе некако доскочили, ствар је била, сматрају, верске природе. Наиме, Тутанкамонов отац покушао је направити верску револуцију, повести Египат према монотеизму, али син – који је на власт дошао с 10, а умро с 19 - није делио исте ставове.

Он се вратио египатским божанствима, а у част Озирису, богу загробног живота, мумифициран је како би што више наликовао његовој искреираној слици. С извађеним срцем, премазан црним уљем и с - еректираним пенисом, а та моћна симболика Озириса требала је, наводно, да заплаши верске револуционаре.

Мистериозно стакло

Сад је откривена и друга тајна, откуд Тутанкамону мачеви и накит од 'мистериозног' стакла. И ту су постојале разне претпоставке, а аустралијски научник Арон Кавоси дао је одговор који је, чини се, задовољио научну јавност.

Каже, стакло откривено у бодежима и накиту настало је као резултат метеорског удара. Анализом материјала утврђено је присуство реидита, веома ретког минерала који је могао настати само у таквим околностима.

Сто година прошло од открића гробнице

Иначе, ускоро ће се обележити стота годишњица од открића Тутанкамонове гробнице. Њу је, нетакнуту, 1922. открио британски археолог и египтолог Хауард Картер. Откриће је била права сензација у свету, а у гробници је пронађена завидна количина артефаката и блага, украшена је, између осталог, с 11 колограма злата.

Тутанкамон је владао је од 1334.-1323. прије Криста, на власт је дошао као десетогодишњак, а умро је са свега 19 година. Био је посљедњи владар из краљевске лозе 18. династије Новог Краљевства, која је била једна од најмоћнијих династија древног Египта.

Погледајте ОВДЕ призор који ће вам заледити крв у жилама.

Извор: 100posto. hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА