Најновије

МАНДИЋ: Крећемо у обилазак Црне Горе – да јој предочимо како ћемо операцију довести до краја

Преседник Нове српске демократије Андрија Мандић казао је да ће челници Демократског фронта почети са обиласком градова по Црној Гори како би грађанима представили свој план за формирање прелазне владе, која ће, како је казао, омогућити фер и демократске изборе.
Андрија Мандић (Фото: Јутјуб)

Андрија Мандић (Фото: Јутјуб)

Он је рекао да је председништво ДФ одлучило да на трибинама грађанима објасни шта се догодило на протестима у суботу, наводећи да је то био један од највећих скупова који су одржани у Црној Гори. „Одлучили смо да никакви дијалози изван ДФ-а, који би се организовали од стране неких опозиционих странака са ДПС-ом и СДП-ом, за нас нису прихватљиви ни за оне људе који су се окупили на тргу. Наредних дана ћемо поново обићи Црну Гору и поднети један исцрпан извештај и информисати грађане о злоупотребама власти и примени силе. И предочити им план како да нашу операцију приведемо крају и на великом скупу у Подгорици ту нашу ствар коначно доведемо до краја”, рекао је Мандић, избегавајући да одговори до када би требао да буде организован тај протест. Мандић је рекао да се, уколико против њега и посланика ДФ-а Славена Радуновића тужилаштво покрене поступак, неће позивати на посланички имунитет јер тај имунитет није имао нико од грађана који су се окупили испред скупштине. „Мислите ли да било ко од посланика ДФ-а мисли о имунитету? Ми смо представници грађана и нисмо се крили иза наших људи”, рекао је он. Мандић је поновио да су Душко Марковић и Веселин Вељовић директни налогодавци нереда на протестима, наводећи да за то има конкретна сазнања. Мандић је рекао да информације из полиције говоре да Марковић и Вељовић стоје иза свега. „Важно је да јавност зна да су то најопаснији људи режима спремни на свакакву недозвољену радњу, како би одбранили шефа режима. Ово није општа ствар, јер је одговорност врло лична”. Коментаришући његово хапшење у ресторану “Кристал”, Мандић је објаснио да је након интервенције полиције преко Скалина са свештеником Јованом Пламенцем, одборником из Бара Дејаном Ђуровићем и двојицом пријатеља кроз Стару Варош кренуо ка страначкој централи. Он је појаснио да су се посланици уочи почетка нереда налазили у опасном џепу који је могао бити погубан за њих. „Кроз Стару Варош ишао сам према Забјелу како би ме страначки возач преузео и како бих дошао у странку да организујем конференцију за новинаре. Читав град је био блокиран и када смо дошли на Побрежје, возач ме је обавестио да морам сачекати 20 минута и одлучили смо да се склонимо у ресторан”, рекао је он, наводећи да “режим може убити челнике Фронта али не и заплашити”. Лидер Нове рекао је им председник Парламента Ранко Кривокапић није нудио да уђу у зграду Скупштине на главни, већ само на споредни улаз. „Речено нам је да не можемо на главни улаз јер је Скупштина претворена у полицијску касарну. То ћете видети”, рекао је Мандић и захвалио посланицима који су дошли на протест.
Прочитајте још:Путинов секретар Песков: Мило Ђукановић тражи ђавола и демонизује РусијуМЕДОЈЕВИЋ ОПТУЖУЈЕ: Пустили робијаше из затвора да бију народ и изазову полицију! (ВИДЕО)
Извор: vijesti.me

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА