Најновије

ШОК! ОВО НИКО НИЈЕ ОЧЕКИВАО: Руски војни авион на небу изнад САД, послат по посебном задатку! (ВИДЕО)

Група руских војних инспектора ове седмице ће обавити посматрачки лет изнад територије Сједињених Држава у оквиру међународног уговора о отвореном небу, објавио је у понедељак дневник "Краснаја звезда" позивајући се на високог званичника руског Министарства одбране.

Руски тупољев (Фото: Јутјуб)

Шеф Националног центра за смањење нуклеарног ризика руског Министарства одбране, Сергеј Ризхков, изјавио је да ће се посматрачки лет изнад САД обавити са брода Ту-154М-ЛК-1 између 28. маја и 3. јуна. Посматрачка мисија руских инспектора  кренуће из ваздухопловне базе “Wright-Patterson” у Дејтону у Охају, а процењени распон летова износи 4.900 километара (преко 3.000 миља).

То ће бити други посматрачки лет Русије над територијом САД овог месеца у оквиру Уговора о отвореном небу. Прва инспекцијска мисија одржана је од 12. до 20. маја. Уговор о отвореном небу потписан је 1992. године и има 34 земље чланице. Ступио је на снагу 2002. године. Надзорни летови се обављају изнад Русије, САД, Канаде и европских земаља.

Кључни задаци уговора су развијање транспарентности, праћење испуњавања споразума о контроли наоружања и ширење способности за спречавање криза у оквиру Организације за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС) и других међународних организација.

Кафр Набуда је поново у рукама сиријске војске. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА