Најновије

ВЕЗИВАЊЕ, ГРУБ СЕКС, ТРОЈКА... Колико су заиста нормалне ваше фантазије?

Сексуалне фантазије нису тема о којој се баш често разговара, али свакако јесу нешто о чему се често размишља...

Илустрација (Фото: принтскрин)

У једном од истраживања на ту тему спроведеном пре неколико година у Канади, научници су испитивали 1.516 одраслих особа (799 мушкараца и 718 жена), којима су поставили 55 питања у вези са њиховим еротским мислима.

На питања се одговарало оцењујући на скали од седам подељака, од "изричито се слажем" до "никако се не слажем". 

Око 85 одсто испитаника изјаснило се као хетеросексуално, 3,6 одсто је изјавило да је хомосексуалне оријентације, док је преостали проценат људи навео да се налазе негде између. 

Резултати истраживања били су донекле изненађујући, а донекле и очекивани. 

Мушкарци фантазирају чешће од жена, али разлика није драстична. Највећа разлика међу половима је, ипак, оно што долази после фантазије. Тако би мушкарци у већини случајева желели да остваре своју фантазију, док жене, са друге стране, знатно јасније раздвајају фантазију од реалности. Код њих не постоји велика жеља да се маштање спроведе у дело. 

Навешћемо, према резултатима истаживања, најзаступљеније сексуалне фантазије међу испитанима. 

Жене

Изненађујуће велики проценат жена (30 до 60 одсто) је изјавио да машта о ситуацијама у којима ће бити у потчињеном положају, од везивања и пљескања по задњици до грубљег или екстремно грубог секса. Те жене су, међутим, изричито наглашавале да не желе да остваре своје фантазије. 

Фантазије које укључују секс са странцима такође се котирају високо на листи, а жене су склоније и бирању одређених локација за своје фантазије.

Мушкарци

Високо на листи мушких фантазија нашла се тројка (скоро сличан проценат жена дели исте мисли), али док мушкарци имају снажну жељу да остваре ова маштарења, жене се око тог питања нешто више колебају. 

Такође, док жене углавном фантазирају о својим партнерима, код мушкараца то није случај. Они углавном маштају о превари, а објекат пожуде су обично жене из околине. 

Примање оралног секса такође је у врху листе, али пружање причињава нешто мање задовољство. Многи мушкарци маштали су о томе да посматрају своје партнерке у "акцији" са другим мушкарцем, што није био случај са женама. 

Истраживање је показало и да су хетеросексуални мушкарци изражавали знатно веће интересовање за анални секс. У неоубичајене мушке фантазије могли би се сврстати однос са проституткама или сексуална злоупотреба женске особе омамљене алкохолом. 

Истраживачи са Универзитета Квебек у Монтреалу такође су установили и да су жене углавном мање склоне детаљном описивању својих фантазија, док се мушкарци не суздржавају од изношења детаља, па и оних најласцивнијих. 

Према њиховим наводима, тема истраживања била је "веома фасцинантна", будући да су се као резултати појавиле и неке супротности, које не би баш могле да се претпоставе као такве. Тако су људи који маштају о потчињености често имали и фантазије у којима су они доминантни, а да то притом не искључује једно друго већ се "повезује са вишим нивоима задовољства".

Ако нисте имали секс више од недељу дана, вашем организму ће се догодити 3 ужасне ствари! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Б 92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА

ENGLISH NEWS

Urbancube