Најновије

"Шиптарску полицију међу Србе на северу Косова пустио је Вучић! Ово је урадио...."

Ђорђе Вукадиновић, посланик из посланичке групе Покрет за спас Србије-Нова Србија оценио је на седници Скупштине Србије да је упад специјалних снага на север Косова омогућен Бриселским споразумом који је потписала актуелна власт предвођена Српском напредном странком и Александром Вучићем.

Вучић и РОСУ (Фото: Јутјуб/ Правда)

„До Бриселског споразума није могао РОСУ да вршља по северу Косова. Жигошете претходнике за проблеме на Косову и указујете на њихове грешке и пропусте, али и да сте у потпуности у праву потпуно је јасно да су сви ти претходни и Милошевић и Коштуница и Тадић и Ђинђић правили разне грешке, али за све то време Косовска полиција није могла преко Ибра“, рекао је Ђорђе Вукадиновић, посланик из посланичке групе Покрет за спас Србије-Нова Србија на седници Скупштине Србије о Косову.

Подсетио је да је Росу 2011. године покушала да уђе на север КиМ и да су се вратили „на врат на нос хеликоптерима хрватског Кфора“.

Вукадиновић је навео и да су претходне власти успеле да, уз подршку народа са Косова, сачувају позиције Србије, а да сада тамо вршљалу косовски специјалци када им се прохте.

„Ви сада можете само да ширите руке и да позивате колеге из међународне заједнице који кажу то је легитимна акција полиције која се бори против кримила“, истакао је Вукадиновић и додао да сада види једино да је Србија немоћна, али и да је на седницу дошао да чује шта је тај компромис о коме Вучић говори, не у смисли детаља и тачног плана, али бар да се изнесу црвене линије.

Он је подсетио председника Србије на Резолуцију коју је Скупштиуна Србије донела 2013. године и у којој јасно пише да свако решење питања о статусу Косова мора да буде у складу са Уставом Србије и Резолуцијом Савета безбедности УН 1244. То је , како је рекао, обавезујућиу документ.

„Да ли и даље стојите иза овога и држава и Влада Србије да свако решење мора да буде у складу са Уставом и Резолуцијом 1244, који би требало да буду црвена линија“, упитао је Вукадиновић и навео да када неко говори да на Косову Србија нема ништа онда ништа не може ни да добије.

Вучић је оптужио Вукадиновића да са политичком намером дезинформише јавност. Он је рекао да је поносан на Бриселски споразум који он није потписао, али којим је обезбеђен правни оквир на основу кога истог трена Србија може да тражи повлачење полицијских снага Росу из српских општина.

„Ми истог секунда можемо да реагујемо и тражимо њихово уклањање, што раније није био случај“, навео је Вучић.

Реагујући на Вукадиновићеве тврдње да је ситуација на северу КиМ била боља 2004 и 2008. године, он је рекао да је толико била добра ситуација да су 2004. године спаљене српске светиње, куће и протерани људи, а одговор државе је био спаљена џамија у Београду и заборављени Срби на Косову.

Одговарајући на примедбе Вукадиновића о поштовању Устава и заклињању на Мирослављено јеванђеље, Вучић је рекао да Вукадиновић вероватно појма нема шта пише у том Мирослављевом јеванђељу о коме прича. Спочитао му је и блискост са Бошком Обрадовићем и опозицијом, напомињући да он коији је 25 година провео у парламенту никада није чуо да неко некоме не дозвољава да уђе у парламент, а то је покушао Обрадовић и његове присталице, па када им се неко супроставио почели су да плачу.

Припадник РОСУ снимљен како показује двоглавог орла док упада на север Косова. Тај снимак можете погледати ОВДЕ.

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА