Најновије

ЈОШ ЈЕДАН СРБОМРЗАЧКИ НАСТУП КОЛИНДЕ: Не дајте се испровоцирати - Вуковар је био и остаће увек хрватски! (ВИДЕО)

Вуковар је симбол развоја Хрватске, он је био и остаће увек хрватски, поручила је Колинда Грабар-Китаровић поводом Дана града Вуковара. Председница Хрватске је у Хрватском дому у Вуковару, где је одржана свечана седница Градског већа, нагласила и да је "најважнија, али и најтужнија историја Хрватске исписана управо у Вуковару" и да је она "уписана у душу свих Хрвата".

Колинда Грабар Китаровић у посети Вуковарској кули (Фото: Јутјуб)

- Они тренуци у подрумима са својим суседима који до тада можда нисмо ни поздравили, кад смо заједно с њима молили за Вуковар, за Вуковарце, то су били тренуци кад смо осетили то народно заједништво, кад смо осетили да смо људи, да смо Хрвати, да смо хрватски грађани и да више од свега желимо одбранити тај град. Онда су дошли тренуци немира, тренуци када смо се бојали шта ће бити с онима који су преживели. Дошли су тренуци када смо схватили да има толико несталих које и данас тражимо. И знам да су многи од вас разочарани јер нисмо нашли нестале. Ја сам то обећала и верујте ми није лако, али никада нећу посустати, наставићу да радим на томе - рекла је Китаровићева.

Председница Хрватске је истакла да су "људи на истоку Хрватске они који цене истину, желе истину, јер без истине нема оних кључних предуслова, а то су и помирење и опроштај".

- Сусрећем жене које морају да гледају у лице својим силоватељима који никада нису стали пред лице правде, сусрећем бранитеље, породице чији су надражи нестали, погинули, умрли, а да никада починитељи тих злочина нису видели лице правде. Немојте посустати, немојте се дати испровоцирати, јер Вуковар је био и остаће увек хрватски захваљујући вама. Хвала вам на томе - поручила је присутнима председница Хрватске.

На свечаној седници је говорио и премијер Хрватске Андреј Пленковић.

- Вуковар је симбол хрватске слободе, чувар хрватског идентитета - истакао је Пленковић.

Хрвати бесни, сцена са Велебита им не избија из главе. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Večernji list, B92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА