Најновије

Биографија „Тесла: проналазач модерног“ у продаји од 31. маја

Књига „Тесла: проналазач модерног“ аутора Ричарда Мансона луцидна је, стручно и детаљно истражена биографија бриљантног Николе Тесле, најбоља након његове аутобиографије „Моји изуми“.

Фото-Лагуна

Никола Тесла познат је као генијални особењак, чак и визионар. Ричард Мансон се пита у овој књизи да ли његово особењаштво засењује његову генијалност – седамдесет пет година после његове смрти, Теслина креативност и марљивост и даље су надахнуће. Са много цитата из Теслиних дневника, и јасно објашњеним научним достигнућима, упућенији смо у енигму живота овог чудесног човека више него икад.

 

За Ларија Пејџа, оснивача Гугла, Тесла је прави херој. Компанија и електрични аутомобили Илона Маска носе Теслино име. И Пејџ и Маск – милијардери и врхунски проналазачи – сматрају да је Никола Тесла покренуо ново доба електрицитета, радија и роботике. За њих је он проналазач над проналазачима, нека врста народне легенде.


Ричард Мансон је амерички аутор и заговорник чисте енергије. Рођен је и одрастао у јужној Калифорнији, дипломирао је на Универзитету Калифорнија у Санта Барбари, а магистрирао на Универзитету у Мичигену, где и данас живи. Уз књигу „Тесла: проналазач модерног“, објавио је и пет наслова са темама које се крец́у од енергетске политике владе САД до профила океанографа Жака Кустоа. Директор је „Средњозападне чисте енергије“, фонда за заштиту животне средине.

Извор:Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА