Најновије

САД ИМ НИЈЕ БИТНА ЕУ? Премијерка кад говори о СЗС заборавља како је настала СНС, а Вучић не одустаје од...

Власт у Србији све више се приближава оној врсти евроскептика који говоре "нама је до европских вредности, а баш и не морамо да улазимо у ЕУ", оценио је новинар листа Данас Божидар Андрејић, коментаришући реакцију премијерке Ане Брнабић на извештај Европске комисије о напретку Србије на путу ка ЕУ.

СНС (Фото: Јутјуб)

Андрејић се у Новом дану ТВ Н1 посебно осврнуо на део премијеркине изјаве у којем наводи да "више није ни битно" да ли ће Србија отворити нова поглавља у преговорима у чланству у ЕУ.

"На симболичном и јавном нивоу се све више и јаче наглашава - нама је до Европе због европских вредности, а баш и не морамо да улазимо у ЕУ, а ено видите и да се она распада и не зна шта ће са собом. И тако се ова власт приближва оној врсти евроскептика који говоро управо само оно - нама је до вредности, а нећемо у уопште у Европу", оценио је новинар листа Данас.

Осврнуо се и на замерке премијерке да је извештај ЕУ пун политичких оцена, те да се у њему помиње Савез за Србију који је "ванпарламентарни савез који није учествовао на изборима".

"Чињеница јесте да присталица новоформираног савеза има међу посланицима у Скупштини, и да нам премијерка у улози спикера владајуће странке (СНС), заборавља да је сама та странка на исти начин формирана. Рекли су 'нећемо више бити шешељевци', и (Томислав) Николић је формирао нови клуб који је касније прерастао у странку", подсетио је Андрејић.

Оценио је и да је најава приступања Србије Евроазијској унији јавно приказивање других опција, те да актуелна власт од почетка увек држи та отворена врата за другу страну.

Говорећи о акцији полиције на Косову, током које је ухапшено 19 полицајаца, махом српске националности, наводно због криминала и корупције, Андрејић је критиковао одлуку Приштине да изда такво наређење да се изађе са оклопним транспонтерима како би се хапсили "људи или криминалци", али је изразио и сумњу у тврдње председника Србије да Кфор о томе није обавестио Београд.

"Ако ти већ до 8 преподне имаш довољно информација као одговоран човек да можеш да наредиш пуну борбену и бојеву готовост, онда имаш довољно елемената за такву некакву одлуку. А, ако си то урадио, а немаш довољно информација, онда је то оно што и јесте у последњих неколико година", истакао је.

Сматра и да Вучић не одустаје од идеје разграничења на Косову, па макар добио и "један квадрат". Додао је и да је у дану када се одвијала полицијска акција на Косову, на РТС-у гледао провладине аналитичаре који су се сагласили да би разграничење могла да буде нека линија докле би Војска Србије на Косову могла да стигне.

Прочитајте ОВДЕ какву је то поруку Брнабићевој послала најопаснија жена Косова.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА