Најновије

ШИПТАРИ ДРЖЕ У ШАЦИ ЕВРОПСКУ УНИЈУ: Краљ Њујорка и лобисти дали милионе евра да РОСУ похапси Србе на Косову

Припадници РОСУ упали су на север Косова и под изговором "борба против корупције и криминала" похапсили Србе, при том брутално су их малтретирали, ломили њихове ствари, тукли жену и децу.

РОСУ (Фото: Јутјуб)

На све ово из ЕУ стигла је блага, скоро никаква реакција, а зашто је тако?

Подсетимо поводом операције хапшења Срба на северу Косова и Метохије портпаролка ЕУ Маја Коцијанчић изјавила је да операције косовске полиције морају да буду у складу са законом.

На питање о реакцији Брисела на хапшење Срба на Северу КиМ, портпаролка ЕУ је одговорила да операције полиције у Косовској Митровици, које циљају осумњичене појединце из целог региона и остатка Косова, а на основу налога Суда, "морају да буду спроведене у складу са законом".

Како сазнаје Еспресо албански лоби поред САД овладао је и Бриселом, тачније део новца из пребогате албанске дијаспоре који се до сада сливао ка Вашингтону преусмерен је на Брисел.

- Албанци су до сада на лобирање за своју ствар у земљама ЕУ дали 17.000.000 евра. Није тајна да су најбогатији људи из њихове дијаспоре за "Косовску ствар" дали огромне своте новца. Није тајна да су само преко 7.000.000 евра дали за лобирање да тзв Република Косово буде примљена у УНЕСКО - открива дипломатски извор из Брисела.

Према његовим речима новац који се даје издејствовао је и благе реакције када су у питању таксе које је Рамуш Харадинај увео за робу која на Косово улази из Србије и БиХ.

- Европска унија све више послује по принципу компаније и тражи новац, а Албанци га имају, зато се и стиче утисак да су толико јаки, па да могу да се оглуше на поруке из Брисела. Нису јаки, већ имају новац - каже извор.

Према његовим речима једну од важних улога у косовском лобирању има њујоршки бизнисмен Хери Бајрактари.

Човек кога зову Краљ Њујорка који се још 2007. године јавно хвалио да је својим новцем и утицајем лобирао за признавање Косова.

Не треба свакако ни занемарити новац Баџета Пацолија, који је министар спољних тзв Косова, а довољно је рећи да га зову најбогатији Албанац.

Понашање Приштине према припаднику УН-а на Косову изискује озбиљну реакцију. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Еспресо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА