Најновије

СМРТ ГЕНЕРАЛА НАЈАВИЛА УБИСТВО ЂИНЂИЋА: Легија излази на слободу и открива ко стоји иза атентата!

Милорад Улемек Легија (52) и Звездан Јовановић Звеки (55), осуђени за убиство српског премијера Зорана Ђинђића, тражиће ново суђење јер су, како тврде, прикупили нове доказе којим ће показати да немају никакве везе са атентатом, сазнаје ексклузивно „Ало!“ од добро обавештених извора у правосуђу.

Легија (Фото: Јутјуб)

Легија и Звеки дошли су до нових података и сведока, који ће оборити раније пресуде, наводи саговорник.

Ова сазнања потврдио је и Градимир Налић, адвокат Звездана Јовановића, који открива да су дошли до кључних доказа који су досад намерно скривани!

- Анализом доказа дошли смо до сазнања да су постојали сведоци који намерно нису саслушани или су испитани само у полицији, као и да су неке чињенице гуране под тепих. Прикупили смо чињенице којима се доказује да је убиство Ђинђића много раније планирано и да се суђење вежбало на групи Жељка Максимовића Маке, којој је суђено за убиство полицијског генерала Бошка Бухе! Тада је упозорено да се спрема ликвидација највиших државних функционера, као и председника Владе, али нико ништа није предузео - каже адвокат Налић.

Он наглашава да су на суђењу Ђинђићу само промењени учесници, а да је чак исти истражни судија остао у поступку.

- Индикативно је да су исти истражни судија и исти полицајци радили на оба случаја. Најпре је Макина група проглашена за криминални клан, а када нису успели са њима, иста кривична пријава написана је за убиство Ђинђића. Само је уместо Макине групе исфабрикован земунски клан, који је проглашен за криминалну организацију која је убила председника државе -истиче адвокат Налић и наводи где се крију разлози за ово убиство.

- Политичке мотиве убиства треба тражити у Ђинђићевом обезбеђењу - јасан је Налић.

Према његовим речима, закон не познаје термин политичка позадина, али додаје да се може радити о неком другом виду саизвршилаштва.

- Ако се открију, могу да одговарају за подстрекивање или за неки други вид помоћи учиниоцима - објашњава он.

Налић је изричит да Ђинђићеве убице нису осуђене и подвлачи да у затвору робијају невини људи.

- Мој клијент Звездан Јовановић није убио Ђинђића! Ако се суђење понови, судиће се и свим осталима. Убеђен сам да би на новом суђењу сви они били ослобођени - закључује саговорник.

Одбрана осуђених још ради на прикупљану доказа, након чега ће упутити званичан захтев Специјалном суду у Београду за обнову процеса, прецизира он.

Милорад Улемек Легија је 2008. тражио ново суђење за убиство Ђинђића, наводећи да нису разрешена многа спорна питања. У интервјуу који је дао пре више година навео је да није имао фер суђење и да је њему и другима пресуда највероватније донета пре 12. марта 2003. године.

- Ако је то суђење било „процес века“, зашто се није ишло до краја, већ се преломило преко колена?! Моје лично мишљење је да је то била „циркуска представа века“! Уверен сам да слично мисле сви који су га озбиљно пратили. Зашто је суд грчевито избегавао реконструкцију убиства? Пре свега што би после ње многима била зачепљена уста! Суд је бежао од реконструкције као ђаво од крста зато што је и судијама било јасно да реконструкција руши званичну оптужницу! Да је власт стварно хтела да расветли политичку позадину убиства Ђинђића, истрага би од старта кренула сасвим другим правцем! - рекао је раније Легија.

На питање ко је од тадашњих лидера ДОС-а сарађивао са страним обавештајним службама, рекао је:

- Проблем је у томе што је 80 одсто тадашњих лидера ДОС-а било „на вези“ са неком страном службом. Мање би зло било да су сви били на истој вези. Био би већи ред. Овако су само правили хаос на ионако хаотичној политичкој сцени Србије - одговорио је Легија у свом маниру и поручио да ће се „још ћерати“.

Звеки није пуцао, чауре су доказ!

У жалби од пре 11 година Легија је навео да гарантује да Звездан Јовановић није био у згради у Адмирала Гепрата 14 на дан убиства.

- Ако је Звеки изјавио, како је наведено, да је цев пушке вирила само мало са прозора, да се не би видело оружје, чауре би морале бити у просторији, а не на крову испод прозора, где су пронађене – навео је Легија.

Шиптар и Кум били кључни сведоци!

У жалби се детаљно образлажу искази десеторице сведока који су изјавили да су чули три пуцња и поставља се питање како објаснити велику разлику у ранама које су задобили Ђинђић и његов телохранитељ Милан Веруовић ако се пуцало са истог места. Одбрана је тада навела „да су убијена два кључна сведока“ Душан Спасојевић и Миле Луковић, шефови земунског клана, који би оборили званичну верзију убиства.

Прочитајте ОВДЕ зашто западни обавештајци кажу да Вучић не блефира.

ИЗвор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА