Најновије

ПРИЗОР - ДА СЕ НАЈЕЖИШ! Хамас испаљује ракете, оне прелећу Израелце који са тераса посматрају немили догађај, а онда врисак! (ВИДЕО)

Као што је познато, палестински милитантни покрет Хамас испалио је чак 90 ракета на територију Израела. Сматра се да су Израелске одбрамбене снаге обориле само 10, али то још увек није потврђена информација.

Хамасове ракете лете према Израелу (Фото: Јутјуб)

Ракетни напад Хамаса на територију Израела почео је у раним јутарњим сатима. Све време, током преподневних сати оглашавале су се сирене за напад. Израелске снаге су активирале “Гвоздену куполу” и успеле да оборе неке од пројектила који су испаљени из појаса Газе. За сада нема информација о броју рањених или страдалих цивила и безбедносних снага на израелској страни.

Међутим, израелске снаге су покренуле напад на Хамасове положаје и положаје Исламског џихада у Гази. Гађано је на десетине објеката, убијено петоро Палестинаца, а рањено још неколико припадника два палестинска покрета.

Претходно је у петак током “Великог марша за повратак” убијено троје Палестинаца, а 82 рањено. Снајперисти Хамаса су током протеста погодили двојицу израелских снајпериста, који су потом тешко рањени пребачени у болницу.

Данас је изнад јеврејског кибуца (насеља) Маген забележен тренутак како Хамасове ракете прелећу насеље на путу да падну на територију Израела. Међутим, израелске снаге су их обориле и самим тим спречиле хаос који је могао да настане.

Хамас испалио преко 90 ракета на Израел. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА