Најновије

ВУЛИН: Хоће ли Шиптари да их зовем Арнаути или арбанаси?!

Најава тужбе против мене због тога што Албанце са Косова и Метохије називам Шиптарима, тумачим као наставак забране одласка у Јасеновац или на простор Косова. Срби који не ћуте - морају бити ућуткани. Схватићу тужбу као комплимент за доследност и упорну борбу за истину.

Александар Вулин (Фото: Јутјуб)

Овако Александар Вулин одговара, на поруке председника Националног већа албанске националне мањине Рагмија Мустафе да размишљају о тужби против министра одбране јер, како је поручио, "користи увредљив термин Шиптари и тиме омаловажава Албанце и ставља их у групу другоразредних грађана".

- То је термин који Шиптари користе сами за себе, и не знам зашто би био увредљив - узвраћа на нападе Вулин. - Можда није добар изговор? За мене би увреда била да ме неко зове другачије него што ја зовем себе. Шиптар је термин који означава Албанце са Косова и показује да се не мисли на Албанце који живе у централној Србији или у Албанији, и не знам шта је ту спорно. Да ли би боље било користити турске изразе Арнаут, Арбанас? Увек сам био посебно на мети свих који реч Србин сматрају увредљивом, зато што постојимо, а посебно што говорим гласно и истинито.

Министар Вулин поновио је да остаје при томе да уколико Европска унија не жели Србију, има ко је жели и да постоје и други савези и друге земље које желе да сарађују са нама. На питање да ли ће тражити да Влада преиспита европски курс Србије, Вулин каже:

- Изнео сам свој став, то није став ни Владе, ни председника Вучића, ни владајуће већине. То је моје мишљење и нека сада остане тако.

Прочитајте ОВДЕ зашто је Колинда бесна на Србију.

Извор: novosti. online

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА