Најновије

Премијера филма "Миша" о лидеру Српске деснице одржана на Косову и Метохији (ВИДЕО)

Након приказивања у Београду и Новом Саду, филм "Миша" је премијерно приказан и у Лепосавићу. У биоскопској дворани Културног центра "Сава Дечанац", велики број Срба са Косова и Метохије, присуствовало је пројекцији документарног филма, који је снимила група независних новинара, а говори о политичком активизму и борби за национализам председника Српске деснице Мише Вацића.

Српска десница у Лепосавићу (Фото: Српска десница)

Филм је поздрављен громогласним аплаузом, сећајући се деловања лидера Српске деснице, када је заједно са тадашњим саборцима из СНП 1389 , више од девет месеци активно дежурао на барикадама које су биле постављене на Јарињу.

„Моје активно учешће у одбрани српског Косова се наставља. Српска десница данас показује своју одлучност, као што сам ја то чинио својевремено на барикадама током 2009, 2011и 2012-те године. Али и пет година када сам предводио Видовдански марш пешке од Београда до Газиместана, током којег смо пролазили и кроз ваш Лепосавић, и да смо спремни да заједно са нашим народом делимо увек и добро и зло. Косовски завет јесте основни фундамент српског националног корпуса“, рекао је Вацић истичући спремност, да ће се, уколико буде потребе за тим, опет стати у одбрану српског народа на Косову и Метохији.

Премијери филма присуствовали су и Вавићеви сарадници Александар Здравковић, генерални секретар, Ивана Борић, шеф кабинета председника, као и Дарко Пановић, координатор за Рашку, Бошко Радичевић, председник одбора Српске деснице у Лепосавићу, као и  делегати борачких и ветеранских удружења са Севера Косова.

Kaко је Шешељ помогао Колинди сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА