Најновије

ЉИГАВА УЦЕЊИВАЧКА ПОЛИТИКА ВАШИНГТОНА: Американци поставили нови ултиматум Кинезима!

Амерички министар финансија Стивен Мнучин је, како се извештава, рекао да се САД надају да ће закључити споразум са Кином до краја ове недеље на овај или онај начин, каже Ројтерс. Стивен Мнучин је приметио да се Кина удаљила од језика у споразуму који би га значајно променио.

Кинеска војска (Фото: Јутјуб)

Он је такође наводно тврдио да је читав економски тим био јединствен у препоруци америчком председнику Доналду Трампу да САД треба да наставе са тарифама у случају да не буде договора са Кином до петка, наводи Ројтерс. Амерички секретар за трезор је напоменуо да САД неће преговарати "да се повуку уназад", додајући да ће, ако Кинези промене свој став, САД бити вољне да наставе преговоре. Он је такође рекао да су САД у процесу планирања самита Доналда Трампа и Си Ђинпинга.

У међувремену, амерички трговински представник Роберт Лајтхајзер тврдио је да су Сједињене Државе у протеклој седмици приметиле "ерозију преузетих обавеза" од Кине, додајући да је Пекинг "одустао од обавеза". Лајтхајзер је потврдио да ће САД у четвртак и петак угостити делегацију из Кине, истичући очекивања да ће потпредседник Кине присуствовати разговорима.

Додао је да би Доналд Трамп желио договор са "значајним структурним променама", признајући притом да то "није где смо сада". Раније је амерички председник изјавио да ће повећати царине на кинеску робу са 10 на 25 посто почевши од петка. Трампова изјава уследила је након што је Вашингтон обећао да ће повећати царине на кинеску робу, наглашавајући да ће ускоро увести и 25 посто царина на друге кинеске производе вредне 325 милијарди долара.

Последњи круг трговинских преговора између две земље одржан је 30. априла у Пекингу, а наредна рунда заказана је за 8. мај. Током ових билатералних преговора, Кина и Сједињене Државе покушавају да постигну обострано прихватљив трговински споразум којим би се окончао готово једногодишњи тарифни рат између највећих светских економија.

Убијен венецуелански генерал. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА