Најновије

"ЧУВАЈТЕ СТРАЖУ, УБИЋЕМО АРКАНА" Језиви исказ који описује како су ликвидирали Ражнатовића: "Биће посла, бићеш задовољан новчаном накнадом"

Зоран Николић звани Пегла био је један од окривљен у случају убиства Жељка Ражнатовића Аркана (48), бившег команданта Српске добровољачке гарде.

Аркан (Фото: Јутјуб)

Он је најпре све признао и до детаља описао како су 15. јануара 2000. у београдском хотелу "Интерконтинентал" убијени Ражнатовић и његови пријатељи Миленко Мандић Манда (44) и Драган Гарић (47), да би онда све порекао из страха и тврдио да му је исказ био изнуђен.

Иако је у међувремену умро од сиде у Окружном затвору у Београду, његов исказ био је један од кључних доказа, на основу којих су његови саучесници у злочину Добросав Гаврић, Милан Мики Ђуричић и Драган Николић Гаги осуђени на вишедеценијску робију.

Тврдио да је невин

У документима до којих је Српски телеграф ексклузивно дошао наводи се и Николићев исказ од 8. марта 2000, у којем је он тврдио да је невин и понављао: "Има бога, бићу пуштен на слободу."

- Последњих 10-12 година био сам Гагијев телохранитељ. Две, три недеље пре убиства Аркана био сам код Гагија у стану на Новом Београду и тад ми је рекао: "Биће посла, бићеш задовољан новчаном накнадом. Немој ништа да питаш и не распитуј се много, бићеш благовремено обавештен. За тебе није ништа страшно, немој да паметујеш." Гаги је рекао да ће бити ликвидиран командант, а да је мој задатак да чувам стражу и упозорим их ако неко наиђе - изјавио је Николић.

Он је додао да га је кобног дана позвао Гаги и рекао му да његову сестру од тетке одвезе у Богатић. У Београд се вратио око 16 сати и отишао у стан који су изнајмили Ђуричић, Гаврић и Николић.

Закопао кључеве

- Гаги ми је рекао да је дошао тај дан! Мој задатак је био да голфом одвезем Гаврића, док ће иза нас опел калибром ићи Гаги и Мики. Потом је требало да стојим испред хотела и јавим Гагију ако наиђе полиција. Њих тројица су ушла у хотел, а Гаги ме је позвао и питао: "Да ли је све под контролом? Акција треба да почне." Зачула се пуцњава, а онда сам видео Гаврића како пузи по тлу, као да умире. Убацили смо га у голф и одвезли се ка базену 11. април на Новом Београду - испричао је Николић.

Он је објаснио да су Ђуричић и Николић рањеног Гаврића пренели у други ауто.

- Гаги ми је рекао да одвезем голф до његове зграде, дам кључеве, саобраћајну и крваву пресвлаку с места сувозача његовом брату. На крају смо пресвлаке бацили, а кључеве закопали на плацу - рекао је Зоран Николић.

Побегао код стрица

-Зоран Николић два дана после злочина побегао од куће

-једну ноћ спавао код пријатеља од кога је купио пиштољ

-онда се седам дана крио код другог човека

-потом отишао на 20 дана код жениног сестрића у Смедерево

-данима се крио код рођака у Алексинцу и Нишу

-ухапшен 5. март 2000. код стрица у Белој Паланци.

Сви су били наоружани

Зоран Николић изјавио је да је на дан Аркановог убиства видео да је Гаврић за појасом имао пиштољ.

- Оружје је имао и Гаги, а код Микија пиштољ нисам видео. Међутим, он је увек носио пиштољ са собом - рекао је Николић на саслушању.

Јорга и Гаги испред зграде

Дан после ликвидације у "Интерконтиненталу", Драган Николић Гаги позвао је телохранитеља Зорана и у шифрама му рекао да се нађу испред једне зграде.

- Чекали су ме Бранко Јевтовић Јорга и Гаги. Одвезао сам их до пијаце на Новом Београду, где је Јорга изашао, а нас двојица смо отишли у "Мекдоналдс" да једемо. Гаги је онда изашао, видео сам га да улази у возило, а онда ме је позвао телефоном и рекао ми да идем кући - изјавио је Николић.

Терористи опет напали Хмејмим, звог два система нису имали шансе. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА