Најновије

КИНЕСКА ВОЈСКА СПРЕМНА ЗА РАТ! Амери упозорени да напусте Јужнокинеско море, у супротном, змај из Шангаја ће их спржити (ВИДЕО)

Кинеској војсци је наређено да остане у приправности и да предузме све неопходне мере за заштиту националног суверенитета након што су амерички ратни бродови ушли у Јужнокинеско море у понедељак.

Кинеска војска (Фото: Јутјуб)

Према речима пуковника Ли Хуамина, портпарола Јужне команде Народне ослободилачке војске, њихове снаге упозориле су два америчка разарача да напусте Јужнокинеско море. Генг Шуанг, портпарол кинеског Министарства спољних послова, изразио је снажно незадовољство Кине и чврсто противљење понашању америчких разарача на конференцији за новинаре у понедељак. Понашање је нарушило суверенитет Кине, нарушило мир и стабилност у региону, истакао је он.

Кина повећава и проширује свој највећи носач авиона

Надоградња првог кинеског носача авиона у пуном је замаху, према сателитским снимцима које је добио и анализирао амерички тинк тенк. Према неким информацијама, претпоставља се да је надоградња и проширење носача авиона већ при крају, али то се још увек поуздано не зна. Слике из априла, које је Ројтерсу доставио Центар за стратешке и међународне студије (ЦСИС) у Вашингтону, откривају значајну недавну активност током протеклих шест месеци на великом пловилу у бродоградилишту Јиангнан надомак Шангаја.

Кина није формално потврдила да гради трећи носач, упркос недавним назнакама у државним медијима, а временски распоред и опсег њеног програма остају државна тајна. Пентагон је прошле седмице саопштио да је посао почео, али до сада се нису појавиле никакве слике. И азијске и западне војске, као и регионални безбедносни аналитичари, траже информације о носачу авиона, за који се очекује да ће бити прва велика, модерна платформа Кине која ће моћи да води читав низ операција ловачких група.

Помпео изненада стигао у Багдад. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА