Најновије

ПОСЛЕДЊИ ЕКСЕР У КОВЧЕГ АЕРОДРОМА: "Аир Сербиа" победник тендера за 12 линија из Ниша! Они једини испуњавали услове?!

Једину исправну понуду за 12 линија које треба да буду успостављене од јула са нишког аеродрома Константин Велики поднела је Аир Сербиа, наводи Министарство саобраћаја. Тако ће ова српско-арапска компанија и добити посао, а потписивање уговора најављује се наредних дана.

Нишки аеродром (Фото: Јутјуб)

Тендер за нове линије са нишког аеродрома је завршен. Правог надметања није ни било, јер, како кажу из министарства, само је једна понуда испуњавала услове - понуда коју је доставила Аир Сербиа.

Реч је о линијама које су проглашене јавним интересом и које ће бити субвенционисане са до 5 милиона евра годишње до краја 2021. године - за Нирнберг, Рим, Франкфурт, Хановер, Љубљану, Салцбург, Болоњу, Будимпешту, Гетеборг, Фридрисхафен, Карлсруе и Тиват.

Било је још заинтересованих, тврде у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, али је једину исправну понуду дала Аир Сербиа. То и не чуди, с обзиром на то да су, према анализи авио-аналитичара Алена Шћурића, критеријумима прописаним тендером могли да парирају само Аир Сербиа и Wизз Аир.

Авио-линије од јавног интереса, које ће бити организоване са Аеродрома Константин Велики у Нишу, одређене су на основу анализа и интересовања које су показали окрузи јужне Србије. Влада Србије и Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре увођењем авио-линија од јавног интереса жели да помогне развоју неразвијених подручја Србије, као и да под повољним условима грађанима омогући најефикаснији вид транспорта ка најразвијенијим подручјима ЕУ - наводе у Министарству.

Подсетимо, линије су одабране по студији Канцеларије за локални економски развој и пројекте, а требало би да лете од 1. јула 2019. године до 30. јуна 2023. године.

По друштвеним мрежама коментарисали су ову вест, издвајамо овај: Последњи ексер у ковчег аеродрома. Ова градска власт остаће упамћена по томе што је јед(и)ну градску причу која је имала потенцијала за развој града и туризма на југу Србије сахранила зарад интереса централе у Београду и својих личних гу*ица! То нису Нишлије, то су Ништарије!

Прочитајте ОВДЕ зашто су незапамћене цене поврћа.

Извор: Јужне вести

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА