Најновије

ШИПТАРИ НАПРАВИЛИ СПИСАК НЕПОЖЕЉНИХ: Ево коме су све забранили улазак на Косово и Метохију

Привремене институције из Приштине саопштиле су да су саставиле списак имена личности и званичника, махом из Србије, али и других земаља, које не могу да уђу или бораве на КиМ, преносе приштински медији.

Рамуш Харадинај (Фото: Јутјуб)

Како се наводи, на подужем списку "персона нон грата" су премијерка Ана Брнабић, званичници УН и припадници особља мисије УНМИК, укључујући Руса Михаила Красноченкова кога је косовска полиција ухапсила пре неколико дана у акцији на северу КиМ. 

Како су навели у косовском Министарству спољних послова, на списку су имена више десетина особа, претежно из Србије, који не могу да уђу на територију Косова, преноси Коха. 

Политички саветник министра спољних послова Беџета Пацолија, Љиридон Лапаштица, рекао је да се тај списак повремено обнавља "у зависности од развоја ситуације и понашања Београда и српских званичника", али да је однедавно број "непожељних" личности повећан.

На списку су, како се наводи у министарству, и Војислав Шешељ, бивши начелник Генералштаба ВС Љубиша Диковић, као и министри одбране и унутрашњих послова Србије.

Да ли ће сукоб светских сила почети на Космету, више о томе ОВДЕ.

Извор: Република

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА