Најновије

ДОДИК ОДГОВОРИО КОМШИЋУ: Неће бити војске на граници Србије и Српске!

Председавајући Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да нико неће поставити војску на граници измеду Републике Српске и Србије како би био спречен улазак миграната.

Милорад Додик (Фото: Јутјуб)

Коментаришући иницијативу хрватског члана Председништва БиХ Жељка Комшића за одржавање седнице Председништва на којој би била разматрана мигрантска криза, Додик је рекао да је већ одржана седница посвећена том проблему на којој је закључено да треба да буде сачињен комплетан план и дат задатак Савету министара да то учини, али ништа није урађено.

- Савет министара који је требао да буде решење за мигрантску кризу постао је додатни проблем јер није ништа учинио. Заказао сам за сутра седницу Председништва БиХ, али мислим да ће то бити јалова прича која неће дати никакав резултат јер немамо Савет министара који би могао нешто оперативно да уради. Уставом је предвиђено да је Савет министара помоћни орган Председништва, а ми немамо никакав помоћни орган - рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Према његовим речима, седница треба да покаже да Комшиц брине о нечему, иако је ту бригу требао исказати много раније.

- Све што је требала учинити у погледу мигрантске кризе, БиХ је учинила погрешно. Мигранти су ушли и они су сада проблем људи у Унско-санском кантону. То више није политички проблем у вези са њиховим уласком јер су они ушли. Они су у томе требали бити спречени. Нисам хтео да одбијем иницијативу јер он има право да тражи седницу, али једино што можемо закључити јесте да покушавамо да додемо до раније траженог плана - нагласио је Додик.

Угљанин позвао на отцепљење! Више о томе ОВДЕ

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА