Најновије

ШОК ОТКРИЋЕ: Разоткривене лажи запада о Киму! Америка у паници!

Сваких неколико месеци "устане из гроба" неко од тамошњих моћника о чијој, углавном бруталној ликвидацији су нашироко писали јужнокорејски и западни медији.

Ким Џонг ун (Фото: јутјуб)

Последња вест о томе како је севернокорејски лидер Ким Џонг-ун бацио генерале пиранама, као да је неки негативац из стрипа или бар филмова о Џејмсу Бонду, дочекана на нож и потпуно исмејана.
Вест је први објавио лондонски Дејли стар.

"Ким Џонг-ун је постао прави "бондовски злочинац" након што је наредио да један од његових генерала буде бачен у базен с пиранама. Севернокорејски тиранин наредио је његову смрт након што је оптужен за припрему пуча. Ким има џиновски акваријум с рибама у својој резиденцији, једној од председничких палата, и то откако је наредио сарадницима да смисле нове методе егзекуције. Жртва је пре бацања пиранама исечена ножевима по рукама и телу, па није јасно од чега је преминула" – објавили су они.

Како су објаснили, пиране су увезене из Бразила.

"Други методи егзекуције су лансирање издајника у ваздух противавионским ракетама, бацање у кавез с тигровима, спаљивање пламенобацачем..." – пише Дејли стар позивајући се на "обавештајне изворе".

Вест је свакако занимљива и привлачи пажњу, па су је пренели и други британски медији. Међутим, постоји један велики проблем - све вести о сличним ликвидацијама испоставиле су се као нетачне, а најмање десетак високих функционера појавило се у јавности неколико дана или месеци након што су “бачени гладним псима, лансирани у ваздух ракетом, остали без дела мозга...”

У британској јавности одмах је почело спрдање с насловом, па су појединци додавали да пиране могу да гађају ласерима из очију или да су телепатски повезане с Кимом.

Бивша девојка

Ове сулуде вести појавиле су се само неколико недеља након што је Ким Хјок Чол, дипломата и организатор самита са америчким председником Доналдом Трампом, наводно стрељан на аеродрому због неуспеха преговора, а онда се појавио на догађају с Ким Џонг-уном. Такође, пре само три дана у јавности се појавила, поред севернокорејског вође, Хјонг Сонг-вол, певачица и његова бивша девојка, за коју се писало да је убијена 2014. због порнографског снимка с члановима свог оркестра.

Наравно, иако се за неколико десетина вести о ликвидацијама испоставило да су лажне, у Северној Кореји стрељање неподобних функционера није незамисливо. Неки од министара и генерала заиста су убијени због непослушности, али када се то догоди, Пјонгјанг углавном потврди те информације.
 

Лажне егзекуције Кимових најближих сарадника

Јанг Сонг-Таек – потпредседник Одбрамбене комисије

13. децембар 2013. медији су пренели вест да је теча севернокорејског вође бачен у кавез са 120 паса који нису јели данима, а претходно су му искасапљене руке и ноге.
30. јануар 2014. Кимов теча је осуђен на смрт и стрељан. Међутим, причу о гладним псима измислио је сатирични кинески сајт, а пренели су је најугледнији западни медији.



Ким Кјонг-Хуи – секретарка Радничке партије

9. јануар 2014. У време егзекуције њеног супруга Јанга објављено је да је натерана на операцију мозга и да је у коми. Касније су тврдили и да ју је Ким отровао.
31. август 2017. Кимова тетка се појавила у јавности и оповргла информације о смрти.



Хјонг Сонг-вол – певачица и политичарка

17. мај 2014. наводна бивша девојка Ким Џонг-уна стрељана је по његовом наређењу због порнографског снимка с осталим члановима оркестра Унхасу.
8. јун 2019. снимљена је крај Ким Џонг-уна током посете фабрикама. Испоставило се да је заменик директора одељења за пропаганду и агитацију Радничке партије.




Хјон Јонг-чол – генерал, министар одбране

13. мај 2015. јужнокорејски медији објавили су да је Хјон заспао током војне параде, па је осуђен на смрт и да је убијен ракетама испаљеним из противваздушних топова.
14. јул 2015. у периоду објављивања вести саопштено је да је генерал смењен с функције, али су јужнокорејски агенти рекли да нема доказа о његовој егзекуцији.

 

Ри Јонг-гил – генерал, начелник генералштаба

10. фебруар 2016. јужнокорејски медији објавили су да је генерал Ри ухапшен, осуђен и ликвидиран због корупције и завере.
10. мај 2016. генерал Ри се појавио на конгресу Радничке партије. Учествовао је на самиту Кима и Владимира Путина у априлу ове године

 

Ким Хјок-чол – дипломата

30. мај 2019. јужнокорејски медији објавили су да је Чол, организатор самита са Доналдом Трампом, стрељан због неуспеха састанка у Ханоју
4. јун 2019. наводно ликвидирани дипломата појавио се на догађају с Ким Џонг-уном. Сеул тврди да је ухапшен и под истрагом, али да ипак није убијен.

 

 

Погледајте ОВДЕ, узнемирујући видео убиства припадника “Азова”.

Извор: Курир


 

 


 

 

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА