Најновије

СРБИ У ЦРНОЈ ГОРИ МОЛЕ ЗА ПОМОЋ: Да ли је ово завршна фаза прогона и монструозног плана?

"Српски национални савјет Црне Горе" упутио је отворено писмо председнику Србије Александру Вучићу у којем се каже да је ситуација у Црној Гори таква као да се сви журе да Србе избаце из ове државе.

Момчило Вуксановић (Фото: јутјуб)

“У завршној фази прогона и асимилације Срба у Црној Гори предвиђено је, уз помоћ европских институција, а ако буде потребно и НАТО-а, урушавање вишевјековног устројства Српске православне цркве, чиме дефинитивно подривају темеље српског идентитета у Црној Гори. Таквим монструозним планом намјера им је да пониште српску постојаност у Црној Гори. До сада је српски народ једино у црквама и манастирима имао могућност окупљања и промовисања својих културних и националних потреба, а од сјутра, како су замислили након усвајања новог закона о слободи вјероисповјести, и то ће нам бити ускраћено. Ако смо ми генерација која то послије осам вјекова треба да дозволи, боље да нијесмо ни постојали.

Већ дуже вријеме заједно са предсједником Додиком промовишете сарадњу и заједништво двије српске државе — Републике Србије и Републике Српске. Црне Горе нема ни у резерви, макар као државе и српског народа, иако је добро познато да је она то увијек била, а и данас са сигурношћу можемо говорити да су Срби у Црној Гори натполовична већина, што недвосмислено показује припадност српском језику и Српској православној цркви.

Збуњују нас Ваши вољни, или невољни, сусрети са предсједником Црне Горе и трибине са црногорским званичницима о проблемима у вези са Косовом и Метохијом. Шта званична власт у Црној Гори и њен предсједник имају са Косовом и Метохијом? Зар они о Косово и Метохији, и Србији, нијесу већ све рекли? Да ли сте са предсједником Црне Горе разговарали о српском народу и Вашој посјети Црној Гори? Ми Вам се надамо, а Ви како хоћете.

Очекујемо и Ваш сусрет са владикама епархија Српске православне цркве које покривају простор Црне Горе, као и приснију сарадњу са Његовим високопреосвештенством митрополитом црногорско-приморским господином Амфилохијем. Није добро да два најутицајнија Србина на најширем српском простору немају разумљивију комуникацију.

Молимо Вас да сав државнички капацитет укључите у настојања да се у Црној Гори очува српски народни идентитет и заштити Српска православна црква у Црној Гори. Ово не трпи одлагања, јер испред и иза нас су наша црква и њен вјерујући народ.”

Предсједник

Др Момчило Вуксановић

Шок откриће о “егзекуцијама” лидера Северне Кореје уздрмало запад, више о томе сазнајте ОВДЕ.

Извор: sputniknews. com

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА