Најновије

Прастари совјетски митраљез уништио америчког „оклопњака“ Oshkosh M-ATV (ВИДЕО)

Практично, сваки дан смо сведоци бројних видео снимака, као и фотографија, на којима се види како јеменски Хути уништавају оклопну технику свог противника.

Прастари совјетски митраљез уништио америчког „оклопњака“ (Фото: Јутјуб)

Тако су се на удару Хута нашла различити типови оклопних возила, од времешних совјетских тенкова Т-34-85 па се до савремених оклопних средстава. Истина на 90% ових снимака које објављује медијска служба покрета „Ансар Алах“, се углавном налазе уништени оклопни аутомобили различите класе који се масовно користе у овом сукобу.

По овим циљевима се по правилу дејствује вођеним противтенковским ракетама ( системи „Конкурс“/ „Корнет“) које хируршки прецизно погађају своје циљеве на даљинама од неколико километара. Примећено је да се за такве операције далеко ређе користе ручни преноси противтенковски бацачи, попут РПГ-7 и сл.

Међутим, Хути су објавили снимак где се види уништење савременог оклопног аутомобила Oshkosh M-ATV, ватром из старог совјетског тешког митраљеза ДШКМ у калибру 12,7мм. Митраљез је постављен на једну узвишицу са које је нишанџија контролисао локалну комуникацију-преноси интернет портал РГ.

Када се на њој појавио оклопни аутомобил америчког порекла, по њему је отворена ватра. Први метак који је погодио ово возило, прошао је кроз његову оклопну заштиту и пробио резервоар са горивом. што је изазвало пожар на аутомобилу. Ово је био изванредан тест у реалним условима који је показао да најновији модели оклопних аутомобила који се производе у САД не могу да задрже метак испаљен из оружја које се користило још за време Другог светског рата. Једноставно, резервоар возила који представља његову виталну тачку није могао да издржи овај погодак.

Људство које се налазило у возилу је имало нешто више среће. Оно је напустило запаљен Oshkosh и посакривало се по околним заклонима, све до доласка групе за извлачење. Осим опекотина и раздеротина, није било људских губитака.

Овај случај је доказао да констурктори оклопних аутомобила морају још пуно да раде, не би ли некако повећали оклопну заштиту својих возила, а да истворемено оно остане функционално.

Шиптари припремају напад на "Трепчу"! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: bog-rata.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА