Најновије

ЗАПАД У СТРАХУ! РУСИ ЛАНСИРАЛИ РАКЕТУ СУДЊЕГ ДАНА: Њено име је тајна, а главни циљ је одбрана Москве од америчких ракета (ВИДЕО)

Велике силе неуморно се утркују ко ће представити најмоћније оружје, а у овом тренутку Русија је показала чиме располаже у сектору веома брзих, хиперосничних, ракета.

Руска ракета судњег дана (Фото: Јутјуб)

На руској телевизији приказано је пробно лансирање "нове руске пресретачке ракете" на полигону за тестирање Саришаган, у Казахстану.

Како је саопштио заменик команданта јединице за противракетну одбрану Владимир Сергијенко, ракета је погодила циљ. Иако назив ракете није наведен, стручњаци верују да је реч о ПРС-1М, ракети, која је раније већ тестирана на полигону.

Ове ракете су део противракетног система А-135, који има неколико типова ракета, а могу да се лансирају или из ракетног силоса, или са транспортера.

ПРС-1М је пресретачка ракета, која не служи за одбрану од авиона и крстарећих ракета. Осим тога, нема тако широк спектар употребе као руски системи С-400 и С-500. Њена једина намена је да у случају нуклеарног рата пресреће америчке нуклеарне ракете и на тај начин заштити Москву и друга стратешка места.

ПРС-1М је знатно бржа и смртоноснија од претходника типа 54Т6. Како преноси газета.ру, ПРС-1М најбржа је ракета на свету и достиже брзину од четири километра у секунди, то јест 14.500 километара на сат, и то у фази успона.

Домет ракете за сада је 350 километара, а противничке ракете пресреће на висини од 50 километара. Да би могла да постигне тако огромне брзине, развијена је специјална заштита од топлоте, а, како се наводи, осмишљена је потпуно нова електроника, која може да издржи убрзање 300 пута веће од Земљине силе теже.

Ракета ПРС-1М је дословно оружје које може да доведе до смака света. Уместо конвенционалне касетне бојеве главе, има специјалну бојеву главу разорне снаге неколико килотона, која се активира на великој висини. Киша оваквих ракета изазвала би последице које би биле погубне за атмосферу.

Американци објавили језив говор мржње Шиптара са Косова који можете погледати ОВДЕ.

Извор: Stern.de

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА