Најновије

ДА ЛИ ЋЕ СЕ ПОМИРИТИ АМЕРИКА И КИНА: САД привремено обуставиле спор пред Светском трговинском организацијом, а ево шта то значи!

Сједињене Америчке Државе су затражиле да се до 31. децембра обустави спор који воде пред Светском трговинском организацијом против Кине због интелектуалне својине, наводи се у саопштењу СТО објављеном данас.

Доналд Трамп и Си Ђинпинг (Фото: јутјуб)

Панел од тројице судија навео је у саопштењу да су САД 3. јуна затражиле суспензију поступка, а да се Кина сагласила с тим наредног дана.

Британска агенција наводи да још није јасно да ли би ова суспензија могла да буде знак "отопљавања" трговинских односа измеду САД-а и Кине уочи могућег састанка председника Си Ђинпинга и Доналда Трампа на самиту Г20 у Јапану крајем овог месеца.

Амерички и кинески званичници нису одмах одговорили на захтеве британске агенције за коментаром, а саопштење судијског панела СТО не открива разлоге обуставе спора, који је Трамп покренуо у марту прошле године у оквиру ширег сукоба с Пекингом због наводне крађе интелектуалне својине.

Према правилима СТО, подносилац тужбе у трговинском спору може у било ком тренутку да тражи суспензију на период до 12 месеци.

Шта раде кинеске подморнице у руским лукама, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА