Најновије

РАДАР У ДАМАСКУ: Ова опрема ће значајно побољшати шансе сиријској војсци у предстојећим борбама

Сиријска арапска армија (САА) је распоредила далекосежни радар 36Д6 у близини међународног аеродрома у Дамаску, објавио је сателитски снимак израелског посматрача Обсервер ИЛ, 15. јуна.

Борбе у Сирији (Фото: јутјуб)

Покретни радарски систем 36Д6 је дизајниран да детектује мете и врши идентификацију пријатеља од противника. Систем, који има максимални домет од 350 км, веома је ефикасан у откривању циљева ниске, средње и велике висине, крећући се у широком опсегу брзина, укључујући и пројектиле са површином радарског пресека (РЦС) једнаким 0,1 м.

Једна од кључних карактеристика радара је да се може користити као систем за извиђање и циљање система С-300 за ваздушну одбрану, који је већ у употреби са сиријским арапским снагама ваздушне одбране (СиААДФ).

Према Обсерверу ИЛ, радар 36Д6 заменио је радар ИЈ-27 произведен у Кини, који је уништен у израелским ваздушним нападима 20. јануара на Сирију. Распоређивање радара 36Д6 ће побољшати способности за рано упозоравање СиААДФ-а, посебно у јужним и југоисточним деловима земље.


Видео о великој вежби “Словенско братство 2019” погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА