Најновије

ШОК ИСТИНА О УБИСТВУ ОЛИВЕРА ИВАНОВИЋА: Колико је убиство плаћено и ко га је извршио...

Егзекутор из иностранства дошао преко Црне Горе, имао подршку припадника такозване "косовске тајне полиције ШИК", чији је шеф био Кадри Весељи. Уочи убиства на рачун његовог ДПК паре уплатили мафијашки бос Исмет Османи и партнер Незедин Зека

Оливер Ивановић (Фото: јутјуб)

Убиство лидера ГИ СДП Оливера Ивановића извео је плаћеник из иностранства уз потпуну логистичку подршку припадника косовске тајне полиције ШИК, којом је руководио Кадри Весељи. За ту акцију је плаћено 90.000 евра, које су претходно, и то баш уочи убиства Ивановића, на рачун Весељијеве Демократске партије Косова (ДПК) уплатили један од најмоћнијих шефова организованог криминала на Балкану Исмет Османи, звани Цури, и његов партнер Незедин Зека, звани Љуљи, пише недељник Експрес позивајући се на извор упућен у истрагу српских безбедносних служби.

ШИК још постоји

Новац је уплаћен преко рачуна једне од фирми која је под контролом ШИК и наводно је расформирана, али практично и даље постоји.

Српске службе, сумњају да је управо тај новац искоришћен за плаћање убиства Ивановића. Убеђени су и да је Османи, иако близак Весељију и лажном “косовском председнику” Хашиму Тачију, ухапшен 21. маја јер су такозване “приштинске власти” посумњале да сарађује са српским инспекторима у истрази атентата.

Наиме, истрагу убиства води Приштина, али и српске службе, којима је прва сумњива информација била уплата од 90.000 евра на рачун Весељијевог ДПК.

Траг тог новца српске инспекторе довео је до Османија и Зеке.

“Њих двојица имају више од 300 кладионица на КиМ, у Аустрији, Чешкој и Словачкој. Османи се бави и шверцом наркотика, оружја и организовањем проституције, а у време ОВК био је финансијер Тачија. Последњих година близак је Весељију, коме он и Зека плаћају рекет за вођење послова на КиМ. И уплата од 90.000 евра уочи атентата на Ивановића је била део тог рекета, али је тај новац искоришћен за плаћање организације убиства Ивановића” - казао је извор.

Кључни за истрагу

Османи и Зека су се тако српским службама наметнули као кључни за истрагу. Инспекторе је занимало јесу ли знали за шта дају новац, јер би сваки даљи траг могао да доведе до идентификације плаћеног убице.

Бивши оперативац ДБ Божидар Спасић каже да политичка убиства, какво је Ивановићево, увек буду у организацији тајних служби, што је на Космету ШИК, чији је идејни творац и вођа Весељи:

На КиМ они све контролишу, ни мува не може да им прође. Све указује, нарочито имајући у виду изнесене податке, да је Весељи (ин)директно умешан у атентат. Вероватно и његова десна рука Џавит Хаљитај.

Ућуткан иза решетака

Зека је уочи убиства лидера СДП био у Новом Пазару, где има некретнине, али под лажним именом Љиљим. После атентата није регистрован његов боравак. Османи је, пак, био активан у Србији.

Нашао је девојку Српкињу у једном граду у унутрашњости, где је често долазио, чак започео бизнис. Долазио је са уредним чешким папирима и "мерцедесом" чешких таблица. Недавно је добио српске папире. То је био повод да Приштина посумња да сарађује са српским службама, да је рекао шта није смео... Наређено је хитно хапшење. Иако озбиљан мафијашки вођа, ухапшен је због зеленашења - испричао је саговорник. Склонили су га, како додаје, иза решетака, како би га ставили под контролу и онемогућили му контакт са српским службама, чим су схватили да су близу резултата у истрази.

Београд пун страних шпијуна, а где их има највише сазнајте ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА