Најновије

ДОБАР ДЕО СРБА НА УДАРУ! Опасне слутње, Европол издао језиво упозорење! Чувајте своје жене, на мети су сурове групе!

Борци оружане групе Исламска држава показују све већи интерес за младе жене рођене око 2000. године, које представљају нову мету промоције ИД, објавила је Европска агенција за полицијску сарадњу.

Интерпол (Фото: Јутјуб)

Еуропол, са седиштем у Хагу, објавио је извјештај, а уз њега је израдио и портрет жена за које сматра да би могле бити мета ИД која тражи нове снаге након пада самозваног калифата у марту.

"Пропаганда Исламске државе за своје активности циља девојке и младе жене у доби између 16 и 25 година, које представљају најосетљивију групу и имају приступ друштвеним мрежама. ИД се прилагодила том новом циљу", рекао је Мануел Наварет, директор Европског центра за борбу против тероризма Еуропола, преноси Ал Џазира Балканс.

Током година, у очима бораца младе жене добиле су офанзивнију улогу те нису више задужене само за бригу за дом, децу и супруга.

Када је ИД почела да губи територију, организација је почела да тражи од жена да преузму нову улогу, помажу као докторке или на други начин, односно да не буду само жене традиционално везане уз дом.

Прочитајте ОВДЕ за шта то Пентагон сада оптужује Русију.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА