Најновије

АМЕРИКАНЦИ СЕ ИСПАЛИЛИ: Спремали сајбер напад на Русе, па се одали!

Амерички планови да убаци вирус у енергетски систем Русије, ако се ове информације потврде, међународна заједница треба одлучно да осуди, изјавио је председник Комитета Савета Федерације за међународне послове Константин Косачов.

Седиште ЦИА (Фото: Јутјуб)

“Када имате лоше намере и одате се, након тога следи казна, чак и ако злочин још увек није извршен. Амерички планови, ако се они потврде, представљају злочин против међународног права и међународна заједница треба одлучно да их осуди”, написао је Косачов на свом фејсбук профилу.

Сенатор је приметио да је у тексту „Њујорк тајмса“, у коме је одговарано на оптужбе Трампа о издаји државе, ненамерно објављено да је њихов чланак о изради америчког програма за дестабилизацију руске енергетске мреже био договорен са америчком Владом.

“На такав начин, сукоб Трампа и медија прераста у нешто много озбиљније — у потврду да се у САД, и то на државном нивоу, припремају рушилачки сајбер напади против других држава. А то су оне САД, које оптужују за сајбер нападе Русију, Кину, Иран, Кубу и Северну Кореју, а слободно додајте још држава са списка противника САД и нећете погрешити”, констатовао је Косачов.

Министарство енергетике Русије је, у међувремену, саопштило да енергетске компаније могу да осигурају заштиту својих информационих система.

“Већина важних енергетских субјеката је прикључена на државни систем заштите. Руска електро-мрежа је добро заштићена”, саопштили су у Министарству. Они су додали да нису добили од компаније податке о нападима на њих.

Лист “Њујорк тајмс” је у суботу објавио, позивајући се на непознате изворе и бивше владине званичнике, да су Сједињене Америчке Државе учестале са интернет нападима на енергетски систем Русије и да тако показују Трампову одлучност да агресивније употреби сајбер-алате. Амерички председник је писања медија назвао издајом државе.

Прочитајте ОВДЕ шта Црногорци планирају да нам отму.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА