Најновије

Мило отима и за себе и за Тачија! Црногорска власт у служби шиптарске врхушке

Посланик Демократског фронта у Скупштини Црне Горе Андрија Мандић нема дилеме шта је прави циљ акције Мила Ђукановића којом покушава да озакони отуђивање имовине СПЦ у Црној Гори. А прави циљ је отимање српских храмова на Космету и њихова предаја Албанцима како би се у перспективи затро сваки траг православља у јужној српској покрајини.

Мило Ђукановић (Фото: Јутјуб)

Због тога су се Срби тако масовно у суботу одазвали Тројичинданском сабору испред Храма Христовог Васкрсења у Подгорици, одакле су послали снажну поруку да ће животима бранити своје светиње.

- Припадник албанског лобија Мило Ђукановић и група одметнутих Црногораца која је одлучила да служи туђину не може нам ништа јер ми имамо дубоке темеље и огромно трајање. Они немају план, даље акције ће договарати са својим партнерима у Приштини. Исто што овде раде православцима и СПЦ, такав им је план и за КиМ, да отимају српске храмове. Народ ће бранити своје светиње, овај скуп у Подгорици је одржан по узору на Његоша и његов "Горски вијенац". Митрополит Амфилохије је радио исто што и владика Данило, позвао је на помирење наше рођаке који хоће да нам одузму и прошлост и будућност - истакао је Мандић.

Дан после сабора у Подгорици огласио се самозвани митрополит непризнате ЦПЦ Михаило (Мираш) Дедеић, који је за скуп испред Храма Христовог Васкрсења рекао да храм "јесу Срби направили, али, богуми, нашим новцем".

Он је извређао патријарха српског Иринеја и СПЦ оптужујући их да желе обнову "велике, етнички чисте Србије", као и да "Срби хоће да понове једну врсту Сребренице".

Он се осврнуо и на, како каже, кампању албанских плаћеника која се води у Србији.

- Пропаганда дукљанских слугу из Београда, албанских плаћеника и агената, оличена у професору Самарџићу, Јовановићу и самозваном аналитичару Душану Јањићу, помаже Милу у борби против српског народа, тврди Мандић и апелује на сународнике да осуде "лажне Србе који раде за Албанце и издајнике".
И књижевник Матија Бећковић сматра да је крајњи циљ напада на Српску православну цркву у Црној Гори да се српске светиње на Косову и Метохији дају такозваној косовској држави.

- То је почело са Украјином, па се тај исти процес продужио према Црној Гори, према Македонији, а вероватно је циљ да се на Косову наше светиње дају такозваној косовској држави, истакао је Бећковић.

И фудбалери у Миловом колу

Председник Фудбалског савеза Црне Горе Дејан Савићевић оптужио је директора ФК Црвена звезда Звездана Терзића да је вршио притисак на играче црвено-белих Мирка Иванића и Филипа Стојковића, као и на тренера Љубишу Тумбаковића, да не играју против селекције тзв. државе Косово.

Он је навео да је Тумбаковић плакао на састанку са играчима када им је саопштио да напушта селекцију.

У знак протеста навијачи Црвене звезде истакли су транспаренте попут "Шта остаде од онаквог имена Дејо Геније", али и скандирали "Изгубио си компас, Дејанеее".

Он је, коментаришући Предлог закона о вероисповести и Милову најаву аутокефакности за тзв. црногорску православну цркву, оценио да "та нова црква у Црној Гори може имати само нову шкаљарско-кавачку епархију".

- Они више не могу да кажу не и не смеју никога другога да прогоне, осим Србе. Можда свим тим одлукама испуњавају услове за улазак у Европску унију - рекао је Бећковић.

Прочитајте ОВДЕ како је то Мандић оголио Ђукановића.

Извор: Српски телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА