Најновије

У ИНАТ АМЕРИМА: Иран занемарује међународне споразуме због САД, најављују већу производњу уранијума

Иран ће у наредних 10 дана пробити ограничење залиха уранијума које су одређене нуклеарним споразумом Техерана са светским силама, изјавио је данас портпарол иранске агенције за атомску енергију Бехроуз Камалванди.

Трамп и Рохани (Фото: Синхуа/Правда)

Он је упозорио да Иран има потребу за обогаћеним уранијум до 20 процената што је само корак од нивоа за израду нуклеарног оружја, пренео је АП.

Камалванди је рекао да је Иран већ учетворостручио производњу ниско обогаћеног уранијума и рекао да ће Техеран повећати нивое обогаћивања уранијума - на основу потреба земље. 

Портпарол иранске нуклеарне агенције, Бехроуз Камалванди, објавио је то на конференцији за новинаре са локалним новинарима у иранском објекту за тешку воду Арак која је уживо преношена на иранској државној телевизији. 

Ирану је потребно пет процената обогаћивања за нуклеарну електрану у јужној иранској луци Бушер, а 20 одсто обогаћивања за истраживацки реактор у Техерану, рекао је портпарол. 

Техеран је саопштио да ће смањити ускладеност са међународним нуклеарним споразумом који је постигнут са светским силама 2015. године у знак протеста због одлуке Сједињених Америчких Држава да се повуку из споразума и поново им уведу санкције.

Прочитајте ОВДЕ шта Кремљ каже о нападима САД на Иран.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА