Најновије

KO JE САРА САНДЕРС? Одлазак жене која је изјавила да је Бог изабрао Трампа!

"Волим председника", рекла је доскорашња портпаролка Беле куће Сара Сандерс кад је објавила да одлази са функције на којој је била две године.

Трамп је најавио нову кандидатуру за место председника САД (Фото: Јутјуб)

Вашингтон ће заменити родним Арканзасом, али шта ће радити није познато, једно је сигурно - и даље ће бити “Трампова девојка”.

"Наставићу да будем једна од најгласнијих и најоданијих поборница председника и његове агенде. Знам да ће он имати још шест невероватних година", најавила је Сара Сандерс, пренео је Јутарњи лист.

Таква, одана по сваку цену, била је откад је први пут стала за говорницу у Белој кући, а након што је њен шеф Шон Спајсер отишао с те позиције.

Иза ње ће остати контроверзна оставштина - чињеница да рекордна 94 дана није одржала конференцију за новинаре (јер је Трамп одлучио да комуницира са новинарима сам) те да је отворено и небројена пута лагала за њега.

Супротно природи њене функције, њена публика, тврде критичари, није била америчка јавност и остатак света, него само једна једина особа - сам председник Трамп.

С обзиром на то, кад је објављено да одлази, многи су уздахули у знак олакшања (иако се још не зна ко ће је наследити и хоће ли уопште неко бити именован на ту функцију).

Сара Сандерс, иначе мајка троје деце и кћи бившег гувернера Арканзаса Мајка Хакабија, преузела је посао од Спајсера 2017. године.

Била је трећа жена у историји и то је, према Трамповим стандардима, радила чак дуго.

Она је једна од ретких људи из његове кампање са којима Трамп још сарађује.

Са већином се разишао, у много случајева ружно. Нјени изливи оданости Трампу нису били реткост.

"Бог је желео да Доналд Трамп постане председник", рекла је у јануару ове године.

Исто тако, није презала да појачава Трампове нападе на медије или пак да лаже.

Истражитељима који су сарађивали у истрази Роберта Малера, који је истраживао потенцијалну сарадњу Трампове кампање с Русијом, а с циљем утицаја на исход америчких председничких избора, и сама је признала да је лагала кад је утврдила да је много агената ФБИ-ја подржало Трампову одлуку да отпусти шефа ФБИ-ја Джејмса Комија јер је он, наводно, изгубио њихово поверење.

То је била, признала је, омашка изречена у узаврелом тренутку.

Председник Трамп је имао многе речи хвале за њу када је објављено да одлази.

"Кад бисмо могли да натерамо да се кандидује за гувернерку Арканзаса, мислим да би прошла врло добро. Покушавам да је наговорим. Она је врло посебна особа, врло добра, добра жена, била је супер, има толико срце, снажна је, али с великим, великим срцем и желим да јој захвалим на изванредном послу", рекао је Трамп и дао јој пољубац.

Она једва да се суздржавала од суза.

"Ово је највећа част у мом животу, прилика живота. Волела сам сваки минут, чак и оне тешке. Ово је било заита посебно искуство и једино којег се могу сетити а да га мало надмашује је чињеница да сам мајка", рекла је Сандерсова, додајући да има троје чудесне деце и да ће сада с њима провести мало више времена.

Прочитајте ОВДЕ шта је Европски савет поручио властима у Приштини.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА