Најновије

НЕМЦИ ОБЈАВИЛИ НОВЕ АУДИО СНИМКЕ ЕДИЈА РАМЕ! Куповали и манипулисали гласовима, огласио се и албански премијер

Немачки лист "Билд" објавио је нове снимке прислушкиваних разговора на којима се чује како се функционери владајуће албанске странке, Социјалистичке партије, договарају о претњама, куповини и манипулацији гласовима у пограничном граду Пешкопеја.

Еди Рама (Фото: Јутјуб)

У прислушкиваним разговорима се чују гласови актуелног албанског премијера Едија Раме, бившег министра економије Дамијана Гјикнурија, директора албанског Министарства унутрашњих послова Арбена Кешија и других функционера Социјалистичке партије у тој земљи.

"Прислушкивани разговори потичу из досијеа184 који је три године стајао у фиокама албанског тужилаштва", пише новинар Питер Тиде.

На једном од 16 објављених снимака премијер Рама у телефонском разговору с Кешијем на дан избора пита да ли су реализовани постављени циљеви, на шта саговорник одговара потврдно.

И у другим прислушкиваним разговорима функционери Социјалистичке партије захтевају куповину и манипулацију гласовима. Одмах после објављивања снимака, Тужилаштво за тешка кривична дела је најавило истрагу против лица који су извадили те материјале из досијеа.
 
"Тужилаштво за тешка кривична дела пажљиво прати новонасталу ситуацију без преседана, што озбиљно утиче на имиџ албанског тужилаштва, а настала је кршењем закона", наводи се у саопштењу Тужилаштва.

Албански премијер је тим поводом најавио тужбу против немачког новинара Питера Тидеа.

Рама је на Твитеру написао да је одлучио ово питање да покрене на суду у Немачкој, јер се тамо правда "не игра с тајнама једне истраге, достојанством грађана и поштовањем према држави".

"Одлучио сам да овај спор водим у немачким судовима, у тој благословљеној земљи где се правда не игра с тајнама истраге и где се достојанство грађана и државе поштује као непроценљива вредност. 'Ајде да видимо ко је у праву", написао је Рама, који је претходно ове снимке оценио као уцену.

Путем Фејсбука он је добио одговор од Тидеа, који је написао да "Рама још није чуо о независном правосуђу", па зато захтева истрагу тужилаштва.

"Зато што шеф албанске владе још није чуо о независном правосуђу сада захтева да тужилаштво истражује. И зато што је он сада у Лондону, требало би да добије лекцију о томе шта су независни тужиоци и прави, функционални судови", одговорио је Тиде на Рамину најаву да ће га тужити.

Америка појачава сајбер нападе на Русију и енергетске мреже! Путин спрема освету. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА