Најновије

ПОТПУНО НОВА ГЕНЕРАЦИЈА НАОРУЖАЊА: Компанија „Алмаз Антеј“ открила специфичности ракета С-500! Да ли ће ово увести нови начин ратовања?

Заменик генералног директора за научни и технички развој концерна „Алмаз-Антеј“ Сергеј Друзин рекао је да ракете система противваздушне одбране С-500 могу да раде и ван атмосфере.

С-500 (Фото: јутјуб)

„С-500 има шири опсег циљева. Систем се може користити и за борбу против балистичких циљева свих типова. То је захтевало повећање енергетских потенцијала локационих средстава, као и прављење нових ракета које могу да раде изван атмосфере, где је аеродинамичка контрола немогућа“, рекао је Друзин.

Поред тога, он је истакао и да су локатори С-500 изграђени на бази активних фазираних решетки, у којима нема предајника, тако да сигнал генерише сама антена.

„У њеном саставу постоје појачала релативно мале снаге, која се фазирају на посебан начин. Уместо електро-вакуумских уређаја, напона од 30 до 40 кВ, користе се уређаји напона не више од 27 В. Ово значајно поједностављује задатак и позитивно утиче на поузданост, као и на оперативну безбедност“, истакао је Друзин.

Како портал наводи, Друзин је појаснио да активне фазиране решетке обезбеђују потпуније карактеристике када је реч о изреченој снази и ширини спектра примењених сигнала.

„Данас је технологија производње активне фазиране антенске решетке (АФАР) у предузећима концерна савладана у потпуности. Локатори су произведени и тестирају се у оквиру испитивања новог система“, закључио је Друзин.

Раније је саопштено да ће се борбене јединице за С-500 припремати у Тверској војној академији ваздушно-космичке одбране „Маршал Жуков“.

Ко је у Европи најпоузданији амерички савезник, сазнајте ОВДЕ.

Извор: sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА