Најновије

УРЕДНИК ФРАНЦУСКОГ ФИГАРОА ДОБИЈА ПРЕТЊЕ ЗБОГ ТЕКСТОВА О СРБИМА: Светски моћници не желе да се сазна права истина о КиМ

Уредник француског "Фигароа" Жан-Кристоф Бијисон, којем је запрећено смрћу због поруке на друштвеној мрежи да треба прочитати чланак његовог колеге о страдању Срба на КиМ, објављен у том магазину, каже да се то не дешава први пут, већ да често добија поруке сличне садржине када објаве нешто о КиМ.

Жан-Кристоф Бијисон жели да прикаже праву истину о Србима (Фото: Јутјуб)

Бијисон је навео да су чак и власти из Приштине због једног од чланака желеле да покрену судски поступак против њега, али је, каже, захтев оцењен као неоснован.

Због тога, истиче, више и не иде на КиМ, али зато иду други новинари, с циљем, наглашава, да се Французи информишу о томе шта се догађа.

Бијисон наводи да му они који прете преко Твитера замерају да је просрпски оријентисан, али да он само настоји да саопшти истину, као и да је умео да буде и критичан према Србима у бившем југословенском конфликту.

"Сада су Срби угрожени и то треба истаћи", поручио је Бијисон.

Каже да ће наставити да ради свој посао као досад, а за следећи број магазина "Фигаро" најављује да ће објавити да тема о тешком положају Срба на КиМ очигледно смета.

"Као да сви желе да затворе очи пред оним што се тамо догађа. Многи се сигурно стиде због актуелног стања на Косову и не желе да се то сазна", приметио је Бијисон.

О претњама које су упућене на његов рачун, а да није ни аутор текста, каже да је сигнализирао властима, а на претње је одговорио тако што је, наводи, још једном позвао да се прочита чланак.

После објављивања чланка у последњем броју француског магазина "Фигаро" о страдању Срба на КиМ, а поводом 20 година од завршетка НАТО бомардовања, претње смрћу је добио и хуманитарац Арно Гујон који се помиње у репортажи.

Прочитајте ОВДЕ какву је поруку Европски савет послао Приштини.

Извор: Новости/Танјуг

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА