Најновије

БРАНКО ПАВЛОВИЋ, ЗОРАН ЋИРЈАКОВИЋ, НЕБОЈША КАТИЋ: Зашто Србија срља у економско самоубиство? (ВИДЕО)

Светска финансијска криза из 2008. године рапидно се пренела и у политичку арену. Изневерена очекивања либералне демократије, банкрот левих политика, избегличка криза као последица ратова на Блиском истоку, али и низак економски раст ставили су дотад досадне политичке просторе Америке и Европе на својеврсни тест.

Бранко Павловић, Зоран Ћирјаковић, Небојша Kатић (Фото: јутјуб)

Узлет Трампа у Америци, талас популизма и истовремени раст и деснице и либералне левице у Европи као и Брегзит, вратили су у први план заборављене теме.

Новопостављена питања су, међутим, са стране политичара наишла на старе и већ опробане одговоре који у новој констелацији нису дали резулата. Стога се, малтене на ободима „политички очекиваног епилога“ најпре тише, а затим и све гласније јављају велике теме попут националног интереса, заштите економије, државних граница и напослетку саме ЕУ.

Прожимајућа линија свих јесте да долазе из регистра суверенитета и то последње биће тежиште самог циклуса. У том смислу, циљ сваке трибине је да, не полазећи од априорних решења и политички бајатих флоскула, дâ најпре савремену анализу стања али и да, у својим границама, мапира могуће прогресивне одговоре с фокусом на место Србије у том сложеном глобалном мозаику.

Трибина под називом “Неоколонијализам: суверенитет на периферији Европе” чији су гости били  Небојша Kатић, економиста, Бранко Павловић, адвокат, , Зоран Ћирјаковић одржана на Филозофском факултету покушала је да одговори на нека од ових питања.

Зашто је Трамп распоредио трупе око Ирана, сазнајте ОВДЕ да ли се спрема нови рат.

Извор: Правда

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА