Најновије

КИНЕСКИ ЕКСПЕРТИ: Руси добили нови МиГ-35 против којег амерички Ф-35 нема шансу

Руске ваздухопловне снаге примиле су два модерна, борбена авиона МиГ-35 и очекује се да ће добити још четири борца овог модела до краја ове године, рекао је Иља Тарасенко, генерални директор корпорације за производњу авиона МиГ.

МиГ 35 (Фото: mil.ru)

„У протекле три године направили смо велики помак у програму МиГ-35. У најкраћем могућем року, покренули смо производњу овог авиона, тестирали га, а за две ипо године прешли смо са развојних активности на уговор са Министарством одбране Русије “, рекао је Тарасенко.

Према речима директора корпорације, до краја године планирано је да се испоручи још четири авиона.

Компанија очекује да потпише још један уговор са Министарством одбране за МиГ-35, додао је Тарасенко, преноси Спутњик.

МиГ-35 је најновији, вишенаменски борац генерације 4 ++, намењен за постизање надмоћи у ваздуху и над копненим циљевима, изван непријатељске зоне ваздушне одбране. Такође је добио могућност прецизног циљања као и оптички систем за праћење, који пружа могућности откривања и праћења непријатељских авиона или дронова, без ослањања на копнене, радарске информације.

Са само 40 милиона америчких долара по јединици, ове борбене летелице коштају мање од половине цене масовно дисфункционалних Ф-35.

Тестови лета борбеног авиона одржани су 26. јануара 2017. године,  дан након што је авион представљен у Москви.

На форуму АРМИ 2018, Министарство одбране и компанија потписали су уговор о испоруци шест ових бораца до 2023. године, што ће бити постигнуто ове године.

Кинески стручњаци оценили су карактеристике новог руског борца МиГ-35, наглашавајући пропулзивну силу, труп и модификације које су примењене у авиону.

Према кинеском порталу Сина, руски борац МиГ-35 спреман је да се бори у модерном рату. Стручњаци су приметили да конструкција трупа МиГ-35 има технологије сличне онима бораца пете генерације.

Такође су истакли моторе руског авиона, пошто је укупан притисак два мотора овог авиона 18 тона. Као резултат тога, авион може брзо да крене, тј. смањена је дужина писте руског полетања, дајући јој предности у борбеним мисијама.

Поред тога, кинески портал истиче да ће употреба МиГ-35Б омогућити руским пилотима да повећају своје способности брзог контролисања авиона, који је од суштинског  значаја током модерне, ваздушне борбе.

Због тога ће ово искуство летења омогућити пилотима да користе све функционалности авиона како не би били погођени непријатељским ракетама, као и да помажу маневарству и авионици руског авиона. Сматра се да је авион способан да учествује у  електронском ратовању, јер поседује ефикасан авио-систем и стабилне аеродинамичке карактеристике.

Путин и Трамп шаљу специјалце у Србију! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА