Најновије

НЕ ПРЕСТАЈЕ ДА ВРЕЂА А МИЛО ЈЕ ШТИТИ: Саветница црногорског амбасадора која би да спали српски храм, поново се огласила!

Мирна Никчевић, саветница цногорског амбасадора у Истанбулу чије су преписке са Фејсбука у којима је написала да би спалила "Храм (СПЦ) и сва говеда тамо", наставила је да је да на тој друштвеној мрежи објављује увреде на рачун Срба у Црној Гори.

Мирна Никчевић (Фото: Фејсбук)

У једном од последњих постова Никчевићева преноси поруку који је добила од свог пријатеља, извесног Вукоте, у којој се правда њен сраман поступак и речи недостојне некога ко ради у дипломатији.

“Добро воли Мирна да такне мало ове Србе преко профила, кад је у вољу, посебно попове, али чему сад толика граја! О томе њен став је исти већ 30 година и никад га није крила! Па како то да баш сад засмета свој Ристовој пастви? Можда због сабора у суботу, јер се усудила да критикује велеиздајничко окупљање порад укидања државе? (Што ваљда само у Црној Гори и може да се деси) Али она се преписивала са неком Иреном? Попови и Ристо (Амфилохије Радовић, митрополит црногорско-приморски прим. аут.) Радосу ту узгредни,а причала је о Дајбабама. Значи није то. Остаје онда вечита тема - српство угрожено! Ти "јадни" људи који остати не могу од нас Монтенегрина на свим нивоима, којима искачу потурице иза свакога ћошка крвавих рука да им мира не дају, па стављају у исти кош моју Мирну и Мила Ђукановића као перјанице потурчењаштва у ЦГ. (Сви који знају Мирну знају који је то “нонсенс”!) То им смета?!Опет одречан одговор. Дакле шта онда?”

“Оно што смета Ристу и братији његовој, а уз њих и другима дежурним Србима по ЦГ, је сама Црна Гора. Све црногорско им смета, ми смо криви што постојимо! Док ево већ месецима, а можда и годинама, са различитим интезитетом, слушамо и читамо разне дебиле са пола мозга који отворено газе и пљују по целој овој напаћеној земљи и народу, хајка се ево диже око једног коментара некој Ирени. Док је сасвим допуштено и демократски да сваки дан излазе чланци, коментари, постови, о "однарођеној српској Спарти" (наздравље античкој Спарти!) која не зна што чини и коју су преузеле потурице свих фарби, у данашњој ЦГ никако не сме да се чује глас против вељесрпства ни да се прозбори ма иједна патриотска реч. Ни као одговор некој Ирени.”

“И док су Никчевићи, као што то лепо примећује вајни велесрпски новинар, бранили генерацијама највећу црногорску светињу манастир Острог, све док их управо великосрпске трупе и домаћи издајници, нису 1919-1921 године, сатрли не остављајући ни дете у колевку, да би исти Острог прогласили - Српским?! данас ниједном или ниједној Никчевићки није допуштено да подигне глас против олује, срећом само медијске, о угроженом српству. Да моја Мирна је рекла, патриотски, пркосно, са вољом стварног анархисте, попут Долорес Ибарури, свој став, који очигледно сва друга ЦГ није у стању да каже. Од ових злотвора имена црногорског, издајника којима је једина вера слуганство и слепо подаништво, једино се огњем и можемо одбранити".

Последњи пасус односи се на писање портала Ин4с.нет који је објавио да Мирна Никчевић, "вероватно под утицајем места где борави оправдава народну изреку 'Ако је Турчин крвав до лаката, потурица је до рамена', те заборавља да племе Пјешивци одакле су сви Никчевићи вековима први чували манастир Острог и мошти Светог Василија Острошког од најезде Турака".

У следећем посту, огласила се сама Мирна захтевајући од црногорских државних органа да је "заштите од претњи које свакодневно добија", а потом се обрушила на министраство чији је запослени, а које се оградило од њених срамотних речи, претећи им да ће им "доћи ће на наплату једног дана издаја нашег Председника и државе наше".

Представница црногорске дипломатије укључила се на Фејсбуку у дискусију о Тројичинданском сабору, који је у суботу одржан испред Саборног храма Христовог васкрсења у Подгорици.

Испод фотографија са сабора које је поставила њена пријатељица, прво је написала како је остала без коментара и додала да је боље што је тако јер “не би био пријатан”. Поред осталог, за СПЦ је, алудирајући на Храм, навела да би “запалила Храм и сва говеда тамо”. Коментари испод слика су убрзо обрисани, али су их поједини заједнички пријатељи претходно сачували, након чега су се фотографије преписке прошириле мрежом.

Никчевићева је рекла да јој је "подваљено" и да од државе очекује да је заштити од претњи које добија на Фејсбуку. Иако се извинила онима чија су "национална, и евентуално грађанска осећања повређена", нагласила је да "инсистира на личном ставу који је схваћен и интерпретиран у најприземнијем, најсировијем смислу".



Трамп потписао нови споразум са “Приштином”, о чему је реч сазнајте ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА