Најновије

ОВО ЈЕ САМО УПОЗОРЕЊЕ: Албанија на ногама, на улицама хаос - црно му се пише! Сукоб између полиције и протестаната ескалирао!(ВИДЕО)

У албанском граду Скадру атмосфера је пуна тензија након што је синоћ подметнут пожар у просторијама школе у којој се налазио изборни материјал за локалне изборе које је требало да се одрже 30. јуна, али их је албански председник Илир Мета одложио због актуелне политичке ситуације, преноси портал а1он.

Нереди у Албанији (Фото: Јутјуб)

И поред тога што је албански председник Илир Мета поништио указ о одржавању локалних избора у тој земљи 30. јуна, албански премијер Еди Рама је наставио предизборну кампању, обечавајући грађанима да заказане изборе нико не може да одложи.

Централна изборна комисија у Албанији започела је да доставља изборни материјал у општинама, међутим, синоћ је у Скадру запаљен објекат у коме је био смештен изборни материјал који је целосно изгорео, а изазвана је и материјална штета на згради школе.

Такође дошло је до сукоба између полиције и грађана који су блокирали интервенцију ватрогасне јединице.

У граду Тропоја украден је и бачен изборни материјал, а такође је избио сукоб између полиције и приврженика опозиционе Демократске партије у местима Билишта, Бурел, Каваја, као и у Камза где је повређен један полицајац.

Након захтева градоначелника из опозиционе Демократске партије, да се ослободе просторије које су одређена као гласачка места, као и просторије у којима је смештен изборни материја, албанска је полиција донела одлуку о обезбеђивању тих локација.

У албанском парламенту сутра по хитном поступку ће бити усвојен Закон који предвиђа пресуду и забрану напуштања земље у трајању од пет до 10 година за сваког ко буде починио изборно кривично дело.

Ово је данас најавио премијер Еди Рама, као упозорење за опозицију и њене симпатизере који су већ напали просторије где је смештена изборна комисија и где се налази изборни материјал.

„Предлог овог закона је припремљен и сутра ће бити изгласан у парламенту. Свако ко буде починио изборни криминал биће осуђен и биће му забрањено да напусти земљу од пет до десет година“, истакао је Рама.

Прочитајте ОВДЕ зашто се Меркелова тресе и шта се то дешава с њом.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА