Најновије

ПОСЛЕДЊА РЕЧ РУСКЕ ВОЈНЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ: Руси допремили специјални тренажер за обуку српских падобранаца!

Руски инструктори ваздушно-десантне обуке ће припремити одред српских падобранаца за реализацију практичне етапе међународне војне вежбе „Словенско братство-2019“ која се одржава у Србији. У томе ће им помоћи и специјални копнени тренажер за падобранску обуку који је само за ову прилику транспортован директно из Пскова.

Руски падобранци (Фото: Јутјуб)

У оквиру извођења међународне војне вежбе „Словенско братство-2019“ у којој учествују војске Србије, Русије и Белорусије, планиран је десант падобранске групе Војске Србије из великих војно-транспортних авиона Ил-76МД. Падобранци Специјалне бригаде ВС ће том приликом користити падобрански систем Д-10 (популарна „Десетка“), који је стандардан падобран руских ВДВ. За ту сврху је из Русије стигао и специјални тренажер за обуку падобранаца. Његова конструкција дозвољава десантирање падобранаца са пуном борбеном опремом из практично свих ваздухопловно-транспортних платформи какви су авиони Ил-76, Ан-22 и Ан-26, укључујући ту и „Кукурузника“ Ан-2, као и војно-транспортне хеликотере Ми-8 и Ми-26. 

У овом часу специјална група инструктора падобранске обуке из састава 76.гардијске ваздушно-десантне дивизије (234.гардијски десантно-јуришни пук) изводи припрему српских колега за десантирање са овим падобранима.

„Ове вежбе су већ постале традиција и реализују се пет година узастопно. Падобранска група Специјалне бригаде Војске Србије ће проћи практично усавршавање на руским падобранским системима“- рекао је заменик руководиоца за ваздушно-десантни сегмент војне вежбе, пуковник Кенес Кужахметов. „Заједно са овим одрадићемо и блок обуке за десантирање из војно-транспортних авиона Ил-76“- рекао је руски високи официр из састава ВДВ-а а пренео тв-канал „Звезда“.

У периоду од 17-21.јуна 2019.године, руски инструктори ће реализовати часове практичне обуке за српске падобранце у циљу упознавања са руским падобранским системима и специјалним копненим тренажерима за падобранску обуку, коју је 234.гардијски десантно-јуришни пук за ову прилику донео са собом директно из Пскова.

У заједничкој српско-руско-белоруској војној вежби „Словенско братство 2019“ која се реализује у оквиру програма међународне војне сарадње, учествоваће око 600 војника и официра из војски три пријатељске земље. У оквиру практичне етапе вежбе планира се извођење падобранског десанта и оклопне технике из великих војно-транспортних авиона Ил-76МД.

Ваздушно-десантну групу руске армије представља 234.гардијски десантно-јуришни пук са око 200 људи, белоруску армију група падобранаца јачине 60 људи, док ће домаћина представљати око 300 командоса из Специјалне бригаде Војске Србије. Поред живе силе у вежби ће учествовати око 50 јединица оклопне борбене технике на гусеницама и точковима, пет војно-транспортних авиона Ил-76МД из састава Ваздушно-космичких снага Руске Федерације као и комплекси беспилотних извиђачких летелица.

Како су изгледале вежбе српских и руских војника ручним ракетним бацачима прочитајте ОВДЕ.

Извор: bog-rata.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА