Најновије

МЕРКЕЛОВА И МАКРОН УДАРИЛИ ШАМАРЧИНУ АЛБАНЦИМА! Харадинају и Тачију није добро после ових речи из Берлина и Париза

Представници Берлина и Париза током ове недеље одржаће низ незваничних састанака са политичким представницима Приштине, Рамушем Харадинајем и Хашимом Тачијем, како би припремили састанак 1. јула у Паризу.

Харадинај и Тачи (Фото: Правда)

Како наводе српски медији, позивајући се на изворе из дипломатских кругова, неколико састанака је већ одржано. Канцеларка Ангела Меркел и француски председник Емануел Макрон немају више простора за кикс: још један сусрет регионалних лидера без икаквог резултата, као онај у Берлину, био би њихов дебакл.

"Претходних дана већ су одржани састанци испод жита са руководством Приштине. Берлин и Париз покушавају да изврше притисак на Харадинаја и Тачија да попусте и повуку таксе како би могао да се направи макар мали корак напред у преговорима две стране ", истиче саговорник "Блица".

Две највеће европске силе не смеју себи да дозволе срамоту која се догодила у Берлину када су у Немачку довели све регионалне лидере, касније се испоставило на екскурзију без резултата.

Без гаранција да ће се направити неки помак, састанак у Паризу неће бити одржан, каже извор Блица и додаје да је Западу остало још неколико дана да убеде своје саговорнике у Приштини.

Све што треба да знате о систему Панцир прочитајте ОВДЕ.

Извор: Блиц, Еспресо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА