Најновије

ЗА НЕ ПОВЕРОВАТИ: У "Директној линији" Путин открио колико је Русију коштала анексија Крима

Руски председник Владимир Путин тренутно одговара на питања грађана у оквиру годишње конфернеције "Директна линија са Путином", а судећи према уводним питањима, Русе највише муче плате и економска ситуација.

Владимир Путин (Фото: kremlin.ru)

Приче да је Русија окупирала Донбас су глупост

“Оптужују нас да радимо на окупацији Донбаса. То је чиста глупост, лаж” - рекао је Путин.

Русија је изгубила 50 милијарди

Говорећи о санкцијама које су западне земље увеле Русији 2014. године након анкесије Крима, Путин је рекао да је губитак за привреду укупно 50 милијарди. Тврди, међутим, да је Европа изгубила много, много више.

“Од 2014. године Русије је од санкција изгубила око 50 милијарди долара, Европа – 240 милијарде долара, САД – 17 милијарди долара, а Јапан 27 милијарди долара” - рекао је руски председник.

Непријатни елемент у економији и у социјалној сфери

Уводна питања односила су се углавном на плате у школству и здравству, за које је руски председник рекао да "има много проблема, али да се та сфера развија". Нагласио је и да Русији недостаје велики број лекара, док је на питање зашто Руси све теже живе, окривио ситуацију на тржишту.

“Пре неколико година смо се суочили са неколико шокова – то чак нису спољни шокови, у вези са такозваним санкцијама или спољним ограничењима, већ са ситуацијом на тржишту наше традиционалне робе коју извозимо – нафте, нафтних производа, гаса, метала, хемијских производа и неких других производа. Зато се код нас појавио такав непријатни елемент у економији и у социјалној сфери” - рекао је Путин.

У једном тренутку, у емисију се укључио један грађанин који тврди да ради за свега 10.000 рубаља (односно 130 евра) месечно, за шта је Путин тражио да се "провери, јер је то незаконито".

Да ли ће оборити рекорд у броју питања?

До 9 сати стигло је 1,5 милиона питања. Како је саопштио портпарол Кремља Дмитриј Песков, Путин је погледао велики број питања и разврстао их по приоритетима.

Током прве директне линије са Владимиром Путином 2001. године постављен је најмањи број питања - 400.000. Након тога, њихов број се стално повећавао, а највећи број питања стигао је 2015. - укупно 3,25 милиона. Током 16 директних линија, Владимир Путин одговорио је на 1.126 питања.

Подсећамо, питања руском председнику постављају како гости који су позвани у московски студио тако и становници градова, где су организована укључења уживо. Осим тога, неколико дана пре почетка директног преноса почео је са радом Јединствени центар за примање порука, где се примају поруке пристигле путем телефона, сајта www.moskva-putin.ru и путем СМС и ММС порука.

Прошле године директна линија је одржана у новом формату, са учешћем чланова Владе и руководилаца субјеката Руске Федерације. Три заменика потпредседника Владе, четири министра и седам гувернера одговарало је на питања која су се односила на сфере њихове надлежности.

Сазнајте ОВДЕ о руском оружја на које амерички медији упозоравају НАТО.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА