Најновије

БРАНИО СЕ ЋУТАЊЕМ: Одређен притвор до 30 дана осумњиченом за крађу тестова из математике

Виши суд у Београду одредио је данас на предлог тужилаштва притвор до 30 дана осумњиченом за крађу тестова из математике Игору Стаменковићу, а његов бранилац је поново најавио жалбу.

Тест из математике није полаган у уторак, већ у четвртак (Фото: Јутјуб)

Он се претходно на саслушању у Вишем јавном тужилаштву у Београду бранио ћутањем, односно искористио је законско право да не износи одбрану.

Портпаролка суда Татјана Тешић прецизирала је за Тањуг да је судија за претходни поступак донео решење којим је осимњиченом одредио притвор због постојања особитих околности да би у току истраге могао да утиче на сведоке, као и да би могао да понови кривично дело.

Стаменковић се терети да је извршио кривично дело повреда тајности података у стицају да кривичним дело одузимање туђе ствари.

Његов бранилац Димитрије Илић за Тањуг каже да се Стаменковић на саслушању у тужилаштву "бранио ћутањем" јер би му према процени одбране у сваком случају био предложен притвор, ма шта да је данас рекао.

"Наиме, узнемирење јавности и политичке тензије довеле су до тога да у овом предмету притвор једноставно мора бити одређен, што се наравно и догодило. На ту одлуку ће се одбрана жалити", рекао Илић.

Он има право жалбе кривичном ванпретресном већу суда у року од три дана од пријема решења о одређивању притвора. Након хапшења осумњиченог, његов адвокат је уложио жалбу на решење о задржавању али је њу суд јуче одбио.

Полиција је раније саопштила да се он сумњичи да је искористио непажњу својих колега у штампарији у којој су штампани тестови за завршни испит ученика осмог разреда и том приликом је украо тест из математике.

Након тога је, како се сумња, отишао у тоалет где је тест усликао телефоном, а потом је тај примерак бацио у ве-це шољу и уништио га.

Полиција је навела да је осумњичени то урадио како би тест однео сину, који је матурант једне основне школе у Београду, како би му помогао да лакше положи завршни испит.

Такође, како додаје полиција, сумња се да је уз помоћ сина, решени тест из математике дошао до његових другова и њихових родитеља, након чега су они, уз помоћ апликације "вајбер", делили другим родитељима и ученицима у више основних школа.

Прочитајте ОВДЕ зашто је Кула у петак била под опсадом.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА