Најновије

Чистка у СНС би могла да почне од Радомира Николића! Ево ко је још у игри за смену

Чишћење владајуће Српске напредне странке од лоших кадрова који су се „одродили од грађана“ и „оштећен им је углед“ због афера могло би, према сазнањима Данаса, да почне од Крагујевца „склањањем“ градоначелника тог града Радомира Николића.

Радомир Николић (Фото: Јутјуб)

Извори блиски СНС наводе да би Николић после смене или договореног одласка могао бити намирен одласком у дипломатију, могуће чак и у Кину, али засад нисмо успели да добијемо званичну потврду за то.

Саговорници кажу да ће „уклањање“ Николића из Крагујевца бити очишћен и последњи озбиљан кадар који има везе са бившим председником и оснивачем СНС Томиславом Николићем.

О Николићевој смени се већ дуже време спекулише у јавности али и унутар напредњака, па би најављено проветравање странке које њен лидер Александар Вучић већ неко време најављује било идеалан моменат за одлазак Николића са места градоначелника Крагујевца.

Уз то у СНС од 1. септембра следе и унутарстаначки избори који ће почети освежавањем руководства на локалном нивоу. План је, како нам кажу саговорници, да се прво избори одрже у окружним, општинским и градским одборима СНС.

Након тога изабрано руководство на локалу делегираће своје представнике на изборној скупштини, која би требало да буде одржана до краја године, а на којој ће се бирати најужи страначки врх, односно председник, потпредседници, нови сазив Главног и Извршног одбора. Све то је страначка припрема за локалне изборе који следе, према Вучићевим речима, у марту или априлу следеће године.

До тада биће смена, али и хапшења, сматрају саговорници. У игри за смену засигурно је, тврде извори, градоначелник Суботице Богдан Лабан због скандала са претњама гепековањем и чупањем гркљана страначком колеги, као и због луксузирања – набавке осам аутомобила, од којих су четири скупе лимузине. Извори кажу да неће бити поштеђени ни директори јавних предузећа, међу којима се помиње и ЕПС.

Према речима наших саговорника блиских СНС али и из те странке, тај моменат одстрањивања непопуларних и лоших страначких чланова биће искоришћен и за отклањање и потенцијално неподобних и нелојалних који би према неким проценама у будућности могли да направе проблеме.

Цео процес такозване борбе против „лоших момака“ у својим редовима има за циљ одржавање рејтинга односно власти, објашњавају саговорници и све је подређено само томе. Како додају, било да се то догоди током лета или на јесен, план је да се у јавност, посебно оном делу бирачког тела који гласа за СНС или би у будућности могао да гласа за ту партију, пошаље слика да се смењују неспособни, они који имају низак рејтинг, показује се да нема недодирљивих, а уз све то постиже се дисциплиновање партије.

То је, закључују саговорници, једна врста популизма који ускостраначки гледано даје резултате и има вишеструки ефекат.

Путин најавио рат са Америком. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА