Најновије

МИЛАЧИЋ ПОДНЕО КРИВИЧНЕ ПРИЈАВЕ ПРОТИВ МИРНЕ НИКЧЕВИЋ И ГЛУМЦА ВУЈОВИЋА: Фашисти, србомрсци, ћераћемо се још! (ВИДЕО)

Права Црна Гора поднела је Основном државном тужилаштву Кривичну пријаву против глумца Црногорског народног позоришта Зорана Вујовића и против дипломате Мирне Никчевић, због кривичног дела изазивања националне, расне и верске мржње из члана 370 став 1 Кривичног законика Црне Горе, саопштила је “Права Црна Гора”.

Марко Милачић (Фото: Јутјуб)

Зоран Вујовић и Мирна Никчевић су, путем друштвене мреже Фејсбук, на начин доступан јавности, испољавали и изазивали осећања мржње и подстицали су на насиље према верницима Српске православне цркве, према Митрополији црногорско-приморској и према лицима српске националне припадности. Овакво поступање за циљ је имало подстрекавање, односно, навођење других да врше слична насиља и да изазивају националну и верску мржњу у Црној Гори, а осим намере да изазивају, имају и намеру да продубљују националну и верску мржњу међу народима који живе у Црној Гори.

Зоран Вујовић и Мирна Никчевић овим су створили могућност да дође до верског и националног раздора у Црној Гори. 

Председник”Праве Црне Горе“ Марко Милачић је, том приликом, истакао:

“’Права Црна Гора‘ осуђује и осудиће сваки вид говора мржње, не само према српском народу у Црној Гори, већ и према припаднику било које верске или националне заједнице, а оваквим и сличним ДПС пионима треба да буде јасно да је ово наша Црна Гора и да у њој нема места за фашизам, примитивизам, мржњу и друге анти-вредности које баштини и којима се дичи ДПС свест и ДПС политика”.

“Ову кривичну пријаву данас подносимо и да би видели како ће реаговати институције Црне Горе на једно очигледно кривично дело, те да ли ће непроцесуирањем ових особа ставити званичан печат на фрапантан говор мржње и распиривање националне, расне и сваке друге нетрпељивости. У коначном, непроцесуирање оваквих иступа је амин за наставак званичне антисрпске политике и за промовисање најгорег облика монтенегринског фашизма, чији је инспиратор председник Црне Горе Мило Ђукановић. Још једном позивам Тужилаштво да хитно реагује по овој кривичној пријави, како би се спречили слични фашистички испади, са које год стране они долазили. За крај кратка порука: Фашисти, србомрсци, ћераћемо се још“, додао је Милачић.

Прочитајте ОВДЕ зашто Трамп није напао Иран.

Извор: rs.sputniknews. com

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА