Најновије

ОТКРИВЕНЕ ШОКАНТНЕ ЛАЖИ О НАПАДУ НА ТАНКЕР: Иран није крив! Велики сценарио Америке! А ево који су докази! (ВИДЕО)

Дана 13. јуна, два тенкера су нападнута у Оманском заливу, при чему су оба брода претрпела велику штету, а њихове посаде су евакуисане. Америчка морнарица саопштила је да је примила позив од "Фронтера" да је нападнут у 03:12, када је био 19 наутичких миља (35 км) јужно од обале Ирана, док је "Храбри Кокука" објавио да је погођен у 04:00, на растојању од 21 наутичке миље од Ирана.

Танкер у пламену (Фото: јутјуб)

САД су одмах након инцидента окривиле Иран за оно што се догодило, рекавши да је реч о иранској мини.

Америчка војска саопштила је да је америчка летелица посматрала патролни чамац “Иранске револусионарне гарде (ИРГЦ) и неколико брзих пловила у близини танкера “Фронт Алтаир”. У почетку је постављен зрнасти црно-бели видео слабе резолуције, наводно показујући да је Иран извршио напад.

Пентагон је 17. јуна објавио два извештаја - један који је дао временски оквир инцидента, док је други дао више фотографија које наводно показују да су Иранци криви.

Извештаји о нападу на танкере (Фото: southfront. org)

Други доказ су биле одвојене слике штета на “Кокука Храбри ”, једном од два нападнута танкера.

Стварно није било никаквих уверљивих доказа да је штета проузрокована иранском мином.

Компанија није спекулисала о узроку штете на танкерима. Међутим, власник пловила, јапанска фирма Кокука Сангио, известила је да су је погодиле две експлозије у року од три сата пре него што је посада била евакуирана.

Јутака Катада је 14. јуна изјавио новинарима да вјерује да је танкер погођен "летећим објектом".

"Посада нам је рекла да је нешто летело ка броду, и нашли су рупу", рекао је. "Онда је посада видела други напад."

Није сигурно да ли Иран има неке специјалне морнаричке мине које заправо лете небом да нападну "непријатељски" брод, али ко зна, заиста.

У исто време, америчка војска оптужила је Иран да је покушао да обори наоружани беспилотни авион МК-9, са ракетом земља-ваздух у покушају да поремети надзор над једним од танкера који су нападнути.

МК-9 носи разноврсно оружје укључујући и ГБУ-12 Павевај 2 ласерски вођену бомбу, АГМ-114 Хелфајер ваздух-земља ракете, АИМ-9 Сидевиндер и ГБУ-38 Џоинт Директ муницију (ЈДАМ).

Дакле, “Фронт Алтаир” и “Кокука Храбри” сигурно нису били једини танкери у Персијском заливу, или чак у Оманском заливу у то време, али МК-9 је надгледао њих обоје из неког разлога, и био је ту да наводно снимају иранске акције, заједно са Морнарицом МХ-60Р Сехавк. Оружје МХ-60Р Сехавк укључује и Мк-54 торпеда и пројектиле Хелфајер.

Ове информације би могле да спекулишу о некој другој верзији догађаја.

Према тим спекулацијама, рупе на бродовима можда су направљене од неке врсте ракета ваздух-земља. На пример, пројектил Хелфајер, који су и МК-9 Рипер и МХ-60Р Сехавк обично наоружани.

Није било напада торпедом, јер је штета изнад линије воде. Спекулације које су кружиле у друштвеним медијима такође су навеле да Иран има олупину америчке ракете Хелфајере, која је стандардно оружје МК-9 Рипер-а.

Ово тврдња је додатно потврђена од стране посаде и капетана брода “Кокука Храбри” који су видели како се летећи објекти крећу према броду.

Постоји видео снимак америчког ратног ваздухопловства који пуца на стари УСС Букханан разарач са харпунским анти-бродским ракетама, као и Хелфајер пројектилима. На њему се јасно виде оштећења бродског трупа пројектилима Хелфајер, отприлике на 2 минута и 10 секунди.

Слично као и штета на “Кокука Храбром”, снимак показује малу рупу са искривљеним ивицама закривљеним према унутра.

Не постоје уверљиви докази који би потврдили било коју од ових (као и америчку верзију), али се може узети у обзир следеће:

1.САД нема прави изговор да започне рат са Ираном или да нападне његову инфраструктуру у региону. 

2.Могло је бити то да су МК-9 Рипер или МХ-60Р Сехавк лансирали неку врсту ракете небо-земља, што је довело до пожара и оштећења. А да није постојао циљ да се стварно потопи танкери.

3.Да је све намештено да се оптужи Иран. Јер је Иран био оптужен и за ранију саботажу четири танкера на обали Фујаира, али тада није било никаквих доказа.

4.Напад није могао бити извршен са иранске обале. Дакле, извршено је из међународних вода.

5.Пошто би било разумно питати зашто на радарима није било иранских авиона или беспилотних летелица, приређена је сцена са минама на трупу танкера;

6.Након што су ракете погодиле тенкове, ирански спасиоци стигли су на место напада и уклонили екипу из једне од њих - из фронта Алтаир, што се заиста и догодило. Посаду Храброг Кокука спасила је САД. И управо је том броду прилазио амерички разарач и његова посада је видела летеће објекте. МСМ и САД улазе у пуну хистерију и Иран је проглашен кривим, без суђења, без судије, без пороте;

7.Сједињене Државе свакако не могу признати да су напале јапанске танкере како би изазвале рат с Ираном. Вашингтон наставља да говори о минама,, игноришући примедбе чланова посаде.

8.Ово је само једна од верзија која је можда створена помоћу рупа у иранском нападу мина. Међутим, чини се да су маинстрим медији и амерички регионални савезници попут Саудијске Арабије и Израела задовољни пруженим "доказима" и већ су одлучили да је Иран страна иза инцидента са танкерима.

 

Погођени танкери (Фото: southfront. org)

Због чега се десила снажна експлозија у Америци, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

 

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА