Најновије

ЂУРИЋ ОДБРУСИО АМЕРИКАНЦИМА: "Ђура ће ти опростити што те је тукао" не важи за Србију!

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић оценио је да се у саопштењу америчког Стејт департмента поводом отказивања састанка у Паризу о КиМ неоправдано изједначавају Београд и Приштина, која чини све да би спречила дијалог.

Марко Ђурић позива на дијалог (Фото: Јутјуб)

У синоћњем саопштењу Стејт департмента наводи се да "Београд и Приштина морају да уклоне препреке, избегну провокације и врате се преговорима" и изражава спремност САД да помогну обема странама.

"Саопштење Стејт департмента вероватно је компјутерски генерисано или се односи на други део света. Волео бих да добијем објашњење где и када је Србија провоцирала некога или уводила баријере било коме", изјавио је Ђурић.

Он је додао да је познато да САД подржавају независност АП Косова и Метохије, али је истакао да "то није оправдање за уравниловку и изједначавање Србије с Приштином које је увела антицивилизацијске таксе, блокирала дијалог, 2.252 дана блокира ЗСО и честим насилним акцијама дестабилизује ситуацију на терену".

Ђурић је оценио да управо због оваквих изјава (косовски премијер) "Рамуш Харадинај тражи да САД буду једини посредник, а минира скупове попут самита у Паризу".

"Поштујемо свачији став, али за улогу у решавању проблема потребан је избалансирани, а не навијачки приступ. Ако овако мисле да натерају Приштину да укине таксе, настави дијалог и понаша се одговорно, боље да одмах одустану, пре него што још штете буде причињено", истакао је Ђурић.

"'Ђура ће ти опростити што те је тукао' је само филмска сентенца, из легендарног српског филма, али се не може применити на разговор са Србијом", закључио је шеф Канцеларије Владе Србије за КиМ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА