Најновије

СУТРА ОКРШАЈ ЗА ЗЛАТО: Србија против Хрватске у финалу Светске лиге!

Ватерполо репрезентација Србије победом против селекције Аустралије 16:11 пласирала се у финале завршног турнира Светске лиге у Београду.

Ватерполо Србија-Хрватска (Фото: Јутјуб)

Српски тим ће се у недељу у 16:45 часова у борби за златну медаљу састати са Хрватском, која је била боља од Шпаније 10:8, а победник ће обезбедити и пласман на Олимпијске игре у Токију 2020. године.

Екипа селектора Дејана Савића је већ после шест и по минута водила са 6:1 и практично већ тада решила меч на базену Ташмајдан. Србија је у трећем периоду имала максималних шест голова предности (11:5), а мали пад уи игри домаћих Кенгури су искористили да у последњој четвртини смање предност ривала на 12:9.

Филип Филиповић је својим четвртим поготком зауставио налет Аустралијанаца (13:9), али су гости још једном запретили и приближили се на два гола заостатка - 13:11. Поново је одговорност преузео Филиповић и новим голом решио све дилеме, да би Никола Јакшић минут и 35 секунди пре краја отклонио исве дилеме.

Сјајни Филиповић је био најефикаснији са 5 голова, три је додао Андрија Прлаиновић, по два су уписали Душко Пијетловић и Немања Вицо, а по један Душан Мандић, Стефан Митровић, Страхиња Рашовић и Јакшић. Код Аустралијанаца Џозеф Кејс је забележио 3, а Ричард Кемпбел и Арон Јангер по 2 поготка.

Српски тим је у протеклих шест издања Светске лиге освојио пет титула, а низ су прекинули прошле године када се нису ни пласирали на завршни турнир у Будимпешти.

Србија и Хрватска су у финалу престижног такмичења играли и 2015. у Бергаму и тим Дејана Савића је славио 9:6.

Прочитајте ОВДЕ све о победи српских одбојкашица против Русије.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА