Најновије

ШИПТАРИ СЕ УБРЗАНО НАОРУЖАВАЈУ: Турци дали Тачију 'звер' за упад на север КиМ!

Шиптарски екстремисти планирају нови напад на север Косова у којем ће, осим специјалаца РОСУ, учествовати и борбена оклопна возила!

Шиптарска војска (Фото: mog.gov.al)

Нико није сигуран

Турска је лажној држави послала борбено возило 'кобра' вредно скоро 500.000 долара, и то потпуно бесплатно, са свом резервном опремом. Ову 'звер' је војска у Нигерији користила за обрачун са побуњеницима, а виђена је у рату у Авганистану и северном делу Ирака, због чега су безбедносни стручњаци уверени да ће Албанци управо ово возило користи за нови упад на север покрајине! Они истичу да је поновни препад специјалаца РОСУ, овога пута потпомогнут моторизованим јединицама, сасвим реалан, јер су Тачи и Харадинај најавили наставак акције у наводној 'борби против организованог криминала'.

Приштински медији преносе да је примопредаја возила обављена у касарни која носи име по познатом шиптарском терористи.

"Турска је поклонила Косовским безбедносним снагама (КБС) оклопно возило 'кобра' са погоном на сва четири точка, са свом резервном опремом. Донација је уручена у приштинској касарни која носи има 'Адем Јашари'. Укупна вредност овог возила је 462.457 долара", објавио је РТК2.

Коментаришући ове наводе, председник Одбора за контролу служби безбедности Игор Бечић каже за Информер да ово може бити увод у јако опасну демонстрацију силе.

- Сад је потпуно јасно да Приштина не само да не жели да укине незаконите таксе које је увела на робу из централне Србије и тиме онемогућила наставак дијалога већ да се спрема на стални притисак и угрожавање безбедности Срба у покрајини. Уз то, Албанци и убрзано наоружавају своје такозване специјалне јединице, а њихова брутална бахатост и демонстрација сила виделе су се из последњег упада на север покрајине. Ово је само увод у још озбиљнију демонстрацију силе на северу покрајине, која би по њиховој замисли омогућила да неко други одлучује о статусу Косова и судбини српског народа, а не Европска унија - упозорава Бечић.

Агресивни планови

Бивши потпуковник Контраобавештајне службе (КОС) Љубан Каран оцењује да ово доказује да су шансе за наставак преговора минималне.

- Пошто албански лидери на Косову тако упорно одбијају наставак преговора, јасно је да имају веома агресивне планове за север покрајине. Нова оружана агресија на север Косова је сасвим реална опција, јер видимо да албанско руководство врши техничке и оружане припреме за поновни препад. Управо у том контексту треба посматрати и оклопно возило које су на поклон добили од Турске - закључује Каран.

Шиптари објавили мапу и план напада на Србе! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА